KORONA NE JENJAVA: Više od 1.000 ljudi u Kikindi zaraženo virusom korona

R.Š.

28. 09. 2021. u 15:25

U KIKINDI su trenutno 1.083 osobe pozitivne na virus korona, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje, što je ozbiljno upozorenje da se epidemija širi među populacijom.

КОРОНА НЕ ЈЕЊАВА: Више од 1.000 људи у Кикинди заражено вирусом корона

Foto: R. Š.

Zbog sve više pozitivnih slučajeva, u dve kovid ambulante Doma zdravlja velika je gužva, pa se na pregled dugo čeka. Takva je situacija i u dispanzerima za decu i školski uzrast.

U Opštoj bolnici na lečenju je 14 odraslih pacijenata, od kojih su dva u teškom opštem stanju i na mehaničkoj su ventilaciji. Jedno dete pozitivno na kovid leči se na Pedijatriji. Kako je saopšteno iz bolnice, većina pacijenata nije vakcinisana protiv kovida 19.

Dve doze vakcine u Kikindi je do sada dobilo 24.028 ljudi, a treću dozu 5.912.

Broj pozitivnih slučajeva raste i u pet opština Severnobanatskog upravnog okruga, pa ih je u Senti sada 116, u Čoki, koja je manja, čak 85, u Novom Kneževcu 68, Kanjiži 60, a Adi 37.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje dve doze vakcine u ovom okrugu primilo je 48.283 osoba, a treću 9.547. Samo jednu vakcinu dobila je 1.501 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)