KOBNA SAMOOBUKA MOTOCIKLISTA: Agencija za bezbednost saobraćaja održala trening u Vršcu

J. J. BALjAK

23. 09. 2021. u 22:53

AGENCIJA za bezbednost saobraćaja danas je u Vršcu održala trening bezbedne vožnje za desetak vozača motocikala, u okviru svoje višegodišnje akcije „Trening bezbedne vožnje za motocikliste“.

КОБНА САМООБУКА МОТОЦИКЛИСТА: Агенција за безбедност саобраћаја одржала тренинг у Вршцу

Foto: J. J. Baljak

Na poligonu u Tehnološkom parku iskusni predavači su prisutnim vozačima demonstrirali manipulacije motora u mestu i u pokretu, kako bi unapredili njihova znanja i veštine upravljanja ovim dvotočkašima, i teoretski im ukazali kako da se zaštite tokom vožnje.

- Već pet godina smo na terenu i ono što smo uvideli je da je zastupljena samoobuka i kod mladih i kod starih motociklista, a, što je najžalosnije, i kod instruktora koji obučavaju polaznike u autoškolama. To znači da nam polaznici nespremni izlaze na puteve, da nisu samostalni i bezbedni učesnici u saobraćaju, što je i osnovni faktor rizika njihovog stradanja u toku vožnje – kaže Ivan Bojović, predsednik Agencije za bezbednost saobraćaja.

Vršac je jedan od petnaestak gradova u Srbiji, koji su prošli na ovogodišnjem konkursu Agencije i dobili mogućnost da na ovaj način preveniraju eventualne saobraćajne prekršaje i nezgode.

- Motociklisti su jedna od najrizičnijih grupa i često u saobraćajnim nezgodama zadobijaju teške povrede, upravo zbog nenošenja zaštitne opreme. Ipak, mi u Vršcu možemo biti zadovoljni tom statistikom, jer je u odnosu na ranije godine dvostruko smanjen broj saobraćajnih nezgoda u svim kategorijama, na šta je uticalo i naše angažovanje u toj oblasti – kaže Miroslav Lepir, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja u Vršcu.

On je istakao i da su ovim projektom zaokružili sve učesnike u saobraćaju, jer su za sve njih dosad održali namenske obuke, te veruje da će ovo dodatno podići nivo bezbednosti u saobraćaju na teritoriji celog grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije