DRONOVI ZA OSNOVCE IZ KRALJEVA I VRNJAČKE BANJE: Uz donaciju lakše učenje programskih jezika (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

21. 09. 2021. u 19:50

ČLANOVI Rotari kluba Kraljevo uručili su vrednu donaciju, 12 dronova prilagođenih učenju programskih jezika, namenjenih osnovnim školama sa teritorije Kraljeva i Vrnjačke Banje.

ДРОНОВИ ЗА ОСНОВЦЕ ИЗ КРАЉЕВА И ВРЊАЧКЕ БАЊЕ: Уз донацију лакше учење програмских језика (ФОТО)

Foto: G. Šljivić

Ova donacija deo je velike humanitarne akcije koju sprovode Rotari klubovi i Distrikt 2483. Sakupljeno je, naime, 117.200 dolara i nabavljeno 670 dronova za osnovne škole širom Srbije. Projekat su finansijski pomogli Rotari fondacija i rotarijanci iz SAD, Nemačke, Australije, Slovenije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

- Potpisan je i ugovor o donaciji bespilotnih letelica osnovnim školama u Srbiji u okviru akcije „Za lepšu školu“. Akcija se sprovodi na osnovu ranije potpisanog Memoranduma o saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Rotari klubova – kaže dr Milan Maksimović, predsednik Rotari kluba Kraljevo. - Digitalizacija i uvođenje informacionih tehnologija u obrazovno-vaspitni sistem je veoma važan put za sve nas, od unapređenja propisa, infrastrukture, do obuka.

Prema njegovim rečima, izuzetno je važno da se deca što ranije zainteresuju za programiranje jer se prilikom rešavanja zadataka iz oblasti programiranja dronova razvijaju i međupredmetne kompetencije i učenici koriste znanja i iz matematike, fizike i engleskog jezika.

Kako je ovom prilikom najavljeno, rotarijanci planiraju da do kraja ove godine obezbede sredsta za donaciju aparata za neuro-invazioni monitoring Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!