POKAZNA VEŽBA I IZLOŽBA VOZILA: Vatrogasci u Prijepolju obeležili Dan Sektora za vanredne situacije (FOTO)

A. R.

17. 09. 2021. u 12:23

TAKTIČKO-tehničkim zborom i smotrom dela vozila i opreme u dvorištu Osnovne škole “Vladimir Perić Valter”, Odeljenje za vanredne situacije u Prijepolju obeležilo je Dan Sektora za vanredne situacije i slavu svih vatrogasaca-spasilaca.

ПОКАЗНА ВЕЖБА И ИЗЛОЖБА ВОЗИЛА: Ватрогасци у Пријепољу обележили Дан Сектора за ванредне ситуације (ФОТО)

Foto: A. R.

Osnovci iz najveće gradske škole imali su priliku da se upoznaju sa vozilima i opremom koju vatrogasci-spasioci koriste prilikom intervencija, i u neposrednom razgovoru sa njima saznaju sve o rizicima i prevenciji koje požari nose sa sobom.

Od početka godine pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Prijepolju intervenisali su čak 283 puta, od čega se najveći broj intervencija odnosio na gašenje požara 235 i to na otvorenom prostoru.
- Od značajnijih intervencija možemo izdvojiti požare na otvorenom prostoru koji su se desili tokom jula i avgusta tekuće godine, i to u mestu Jelača u opštini Priboj, Rutošima i Negbini u opštini Nova Varoš, u kojima su gorele velike površine šumskih kompleksa. U ovim intervencijama, pored vatrogasaca-spasilaca Vatrogasno-spasilačkog bataljona Prijepolje, učestvovali su i vatrogasci-spasioci iz skoro svih jedinica Sektora za vanredne situacije – navedeno je iz Sektora za vanredne situacije u Prijepolju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)