U NOVOM SADU POČINJE 88. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM: Nastupiće izlagači iz 17 zemalja

Z. G.

16. 09. 2021. u 17:21

UZ dozvolu Kriznog štaba i poštovanje epidemioloških mera u subotu, 18. septembra, u Novom Sadu biće otvoren 88. međunarodni poljoprivredni sajam na kojem će u narednih sedam dana nastupiti izlagači iz 17 zemalja.

У НОВОМ САДУ ПОЧИЊЕ 88. МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ: Наступиће излагачи из 17 земаља

Novosti

Na otvorenim i zatvorenim sajamskim prostorima, u istom terminu, biće održani i 53. međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije.

- Veliku podršku u organizovanju ovih manifestacija pružili su nam predstavnici sva tri nivoa vlasti, republičke, pokrajinske i gradske. Održavanje ovog poljoprivrednog sajma i ostalih sajamskih priredbi značajno je ne samo za Novosadski sajam nego za ceo region – istakao je na konferenciji za novinare Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma.On je dodao da je učešće na predstojećem sajmu prava prilika izčagačima da se na najbolji način predstave posetiocima i poslovnim partnerima.

Uz predstavnike Češke Republike, koja je zemlja partner 88. poljoprivrednog sajma, nastupiće i izlagači iz Italije, Holandije, Mađarske, Španije, Rusije i drugih država.

- Srbija je najvažnija zemlja u ovom regionu i nastup na predstojećem sajmu je izuzetno važan za češke privrednike – izjavio je Vladimir Vanja, poljoprivredni ataše Češke u našoj zemlji.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede jeste pokrovitelj nacionalnih izložbi na sajmu a brojne aktivnosti ministarstva, kojima se pospešuje razvoj domaćeg agrara, biće predstavljene posetiocima i poslovnim partnerima, poručio je Senad Mahmutović, državni sekretar u tom ministarstvu.

- Na osnovu rezultata koje postižemo, nesumnjivo je da u poljoprivredi raspolažemo velikim potencijalima. Ta oblast ima odlične perspektive za razvoj a da bi se to ostvarilo potrebna su nova ulaganja i modernizacija – rekao je Mahmutović.

Predstojeće sajamske manifestacije moći će da posete vakcinisane i nevakcinisane osobe. Vakcinisani će prilikom ulaska pokazivati digitalni zeleni sertifikat, odnosno potvrdu o vakcinaciji a oni koji nisu vakcinisani moći će da uđu u krug sajma uz potvrdu o preležanom kovidu 19, negativan pi si ar test ili negativan antigenski test.

Novosadski sajam obezbedio je, u saradnji sa Gradom Novim Sadom, brze antigenske testove koji su uračunati u cenu ulaznice. Testiranje će biti obavljeno prilikom ulaska u sajamski krug a ta procedura neće trajati duže od deset minuta.

Kapije Novosadskog sajma biće otvorene od 18. do 24. septembra od devet do 19 časova. Pojedinačne ulaznice koštaju 600 dinara a kolektivne 400 dinara. Za penzionere, decu od sedam do 12 godina, kao i za đake i studente u kolektivnim posetama karta košta 250 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri