OSNOVAN PRVI DOMAĆI DISTRIBUTIVNI CENTAR ORGANSKIH PROIZVODA: Povrće iz Čeneja kreće organizovano na tržište

Z. G.

16. 09. 2021. u 15:55

PRVI u Srbiji distributivni centar organskih poljoprivrednih proizvoda osnovan je u Čeneju, uz podršku Grada Novog Sada a po ugledu na najbolje evropske prakse.

ОСНОВАН ПРВИ ДОМАЋИ ДИСТРИБУТИВНИ ЦЕНТАР ОРГАНСКИХ ПРОИЗВОДА: Поврће из Ченеја креће организовано на тржиште

Foto: Grad Novi Sad

U distributivnom centru “Organski proizvodi na jednom mestu“ prikupljaju se različiti proizvodi od organskih proizvođača sa teritorije Novog Sada, tu se pakuju, sortiraju, skladište i odatle distribuiraju na tržište.

Gradonačelnik Miloš Vučević posetio je taj distributivni centar i u razgovoru sa predstavnicima udruženja „Organski sad-Novi Sad“ istakao da je proizvođače zdrave i kvalitetne hrane, koji rade “kao jedna složna porodica”, tržište ujedinilo da zajednički nastupaju.

- Pokušavamo da ojačamo manje poljoprivredne proizvođače i da obratimo pažnju na gazdinstva koja rade veoma dobro. U poslednjih 10 godina, Grad je izdvojio 35 miliona dinara za podršku poljoprivrednicima koji se bave organskom proizvodnjom – rekao je gradonačelnik i dodao da je ove godine odvojeno 5,5 miliona dinara, što je do sada najveći iznos u te svrhe.

Predstavnica udruženja Nada Letić izrazila je nadu da će proizvodi iz tog centra biti plasirani i van Novog Sada.

- Mi nudimo ljudima ono što za sebe proizvodimo, jer nam je motivacija bila da za svoju decu obezbedimo zdravu hranu. Jedni drugima pomažemo, nastupamo na sajmovima i manifestacijama, reklamiramo se na internetu.

Ona je napomenula da se trenutno u centru nalazi roba od 11 proizvođača i dodala da Udruženje broji više od 20 članova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)