I DO 500.000 PO GAZDI: Zainteresovani mogu da konkurišu do 30. septembra

A. Rovčanin

13. 09. 2021. u 06:45

POLjOPRIVREDNICI iz Prijepolja imaju priliku da nabave novu opremu, mehanizaciju i sadni materijal po veoma povoljnim uslovima.

И ДО 500.000 ПО ГАЗДИ: Заинтересовани могу да конкуришу до 30. септембра

Opštinska uprava/ Foto: A.Rovčanin

Fondacija "Ana i Vlade Divac", Opština Prijepolje i Regionalna razvojna agencija Zlatibor, uz tehničku podršku USAID Programa za konkurentnu privredu, raspisuju konkurs za dodelu sredstava poljoprivrednicima u ovoj opštini.

- Konkurs je raspisan do 30. septembra, do kada će nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Prijepolja moći da konkurišu za nabavku nove opreme i mehanizacije i sadnog materijala. Vrednost podsticaja koji mogu da ostvare iznosi pola miliona dinara. Opština Prijepolje subvencioniše 30 odsto tog iznosa, dok ostatak novca poljoprivrednici vraćaju tokom naredne tri godine bez zatezne kamate - kaže Bojana Kuzeljević, ispred Fondacije "Ana i Vlade Divac".

Foto: A. Rovčanin

Prijepolje je druga opština u Zlatiborskom okrugu, posle Čajetine, koja je osnovala fond za podsticaj poljoprivredne proizvodnje.

- Cilj konkursa je da se poljoprivrednici nauče da moraju nešto i da ulože, a ne samo da očekuju subvenciju. Praksa je pokazala da onaj koji ulaže svoj dinar višestruko to bolje ceni i poštuje, i raspolaže dobijenom opremom i mehanizacijom - smatra ispred poljoprivredne stručne službe Ifet Hamzić.

UKUPNA POMOĆ

KONKURSOM je planirana podrška poljoprivrednicima koji se bave proizvodnjom i preradom hrane. Ukupna raspoloživa sredstva po ovom konkursu su 2,8 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna