JOŠ 23 NOVOZARAŽENIH: Epidemiološki presek za Rudničko-takovski kraj

M. BOŠNjAK

11. 09. 2021. u 13:25

PREMINUO je, nažalost, u "crvenoj" zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, još jedan pacijent, 89-godišnjak, tokom minula 24 sata.

ЈОШ 23 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

Foto: M.Bošnjak

U toj zoni se uvećava broj pacijenata. Prema današnjem bolničkom preseku, trenutno ih se od kovida-19 leči njih 17.

- Kod njih 15 potvrđen je korona virus, jedan ima negativan rezultat testiranja, jedan čeka rezultate testiranja. Dva su na aparatu sa visokim protokom kiseonika, takozvanim "high-flow". Tokom protekla 24 sata, u kovid zoni hospitalizovano je osam osoba sa sipmtomima koji ukazuju na virus korona, u istom periodu nije bilo otpusta na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Po najnovijim saopštenim podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, novozaraženih virusom korona ima još 23.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminulo je 136 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je zaraženo 3.837 lica, a od tog broja, samo od početka avgusta ove godine do danas, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 352.

Imunizacija protiv kovida-19 u ovom krajum do juče, 10. septembra, statistički je ovakva: od njenog početka, cepivo protiv kovida-19 primila je ukupno 16.431 za to zainteresovana osoba, drugom dozom revakcinisane su 15.652 a trećom buster dozom njih 1.738.

BONUS VIDEO - Otvara se nova kovid bolnica u Novom Sadu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!