SVETSKI FESTIVAL DEČJEG ANIMIRANOG FILMA: Manifestacija u Vranju od 13. septembra

J.S.

09. 09. 2021. u 19:07

U VRANjU će od 13. do 17. septembra biti održan 7. Svetski festival dečjeg animiranog filma - ,,Zlatni puž 2021’’.

СВЕТСКИ ФЕСТИВАЛ ДЕЧЈЕГ АНИМИРАНОГ ФИЛМА: Манифестација у Врању од 13. септембра

Plakat

Organizator je Javna ustanova Škola animiranog filma, uz podršku grada Vranja i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Festival će u ponedeljak, 13. septembra, u 20 sati u sali Pozorišta ,,Bora Stanković'' otvoriti zamenica gradonačelnika Zorica Jović, dok će za učesnike u utorak, 14. septembra, u 10 sati rukovodstvo grada prirediti prijem. 

Za festival su prijavljena 1723 filma iz 101 države sveta. Selekciona komisija festivala ,,Zlatni puž 2021’’ je pregledala sve prispele filmove i za zvaničan program festivala selektovano je 39 ostvarenja u kategoriji Small Snail i 31 u kategoriji Big Snail.

Plakat

 

Filmovi će biti raspoređeni u četiri zvanične projekcije. Žiri festivala radiće u sastavu Nitin Donde (Indija), Kuzman Kuzmanovski (Makedonija) i Nikola Majdak Junior (Srbija). Član žirija iz Indije neće dolaziti u Srbiju, jer je ceo festival baziran na gostima iz zemlje i okruženja zbog aktuelne epidemijske situacije. Na ovogodišnjem festivalu očekuju se gosti iz Makedonije i Srbije.  Već po tradiciji dodeliće se prvo, drugo i treće mesto u obe kategorije, Grand Prix za najbolji film prikazan na festivalu, diploma Nikola Majdak kao i specijalne diplome za segmente filmova za koje se žiri bude odlučio. ,,Zlatni puž 2021.’’ imaće i prateći program i baziraće se na deci, mladima, mentorima, organizatorima festivala i udruženjima iz Srbije koji se bave animiranim filmom, ,,kratkim’’ filmom i organizuju slične festivale poput ,,Zlatnog puža’’.

Kao i svih prethodnih i ove godine Grad je podržao organizaciju 7. Svetskog festivala dečjeg animiranog filma, s tim što će održavanje festivala biti u skladu sa epidemijskim merama koje u tom trenutku budu bile na snazi, jer su zdravlje i bezbednost svih učesnika na prvom mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri