REKORD OBORILI DOMAĆI GOSTI: U Novom Sadu proteklog leta boravilo više turista nego rekordne 2019. godine

S.BAJIĆ

08. 09. 2021. u 00:48

U NOVOM Sadu je, kako potvrđuju u Turističkoj organizaciji grada, u junu i julu ove godine, ostvaren veći broj noćenja domaćih turista nego u rekordnoj 2019. godini, jer je u junu uknjiženo 4.000 više noćenja, a u julu gotovo 3.500 noćenja više.

РЕКОРД ОБОРИЛИ ДОМАЋИ ГОСТИ: У Новом Саду протеклог лета боравило више туриста него рекордне 2019. године

Foto: Novosti arhiva

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije na teritoriji grada Novog Sada je u prvih sedam meseci ove godine ukupno boravilo 67.074 gostiju koji su ostvarili 177.553 noćenja. Takođe u julu ove godine zabeleženo je 54.842 noćenja domaćih i stranih turista zajedno, što je za 1.618 noćenja više u odnosu na isti mesec rekordne 2019. godine.

- Na rekordnu popunjenost smeštajnih kapaciteta u toku letnjih meseci uticale su brojne promotivne aktivnosti Turističke organizacije Novog Sada - ističe Tihana Putin, analitičar za promociju turističke ponude.

- Proletos smo pokrenuli regionalnu kampanju „Novi Sad – harmonija koja inspiriše i budi sva čula" na društvenim mrežama, domaćim i regionalnim portalima i TV stanicama, kao i tromesečnu kampanju na prestižnom „Tripadvajzor" pretraživaču. Pokretanjem blog stranice, sa mnoštvom popularnih i zanimljivih promotivnih tekstova, privukli smo pažnju domaćih, regionalnih i internacionalnih pratilaca.

Predstavnici TONS-a takođe su nastupili na vodećem sajmu kongresne industrije u Sloveniji i prezentovali ponudu Novog Sada kao i mogućnosti za organizaciju poslovnih skupova, konferencija i drugih poslovnih poseta, ali i Fruške gore za organizaciju podsticajnih putovanja, gastro i vinske ture. Interesovanje za Novi Sad su najviše pokazale agencije iz Italije, Francuske, Poljske, Portugalije, Rumunije, Nemačke, Turske, Engleske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VELIKI DOGAĐAJ U VRANJU: Uručivanje boračkih legitimacija