ČISTE SE I JAVNE POVRŠINE: Akcija uklanjanja divljih deponija u Novom Sadu

S.B.

07. 09. 2021. u 16:02

GRAD Novi Sad, Gradska uprava za zaštitu životne sredine i Javno komunalno preduzeće ''Čistoća'', u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, pokrenuli su kampanju uklanjanja divljih deponija i čišćenje javnih površina na teritoriji grada.

ЧИСТЕ СЕ И ЈАВНЕ ПОВРШИНЕ: Акција уклањања дивљих депонија у Новом Саду

Foto: Čistoća

Formiranje divljih deponija, kako ističu u „Čistoći“, predstavlja jedan od izazova u oblasti zaštite životne sredine koji Grad pokušava da reši, kako redovnim uklanjanjem i merama prevencije njihovog stvaranja, tako i jačanjem svesti i edukacijom građana o pravilnom postupanju sa otpadom.

U okviru akcije do sada je uklonjeno nekoliko divljih deponija u Veterniku kod groblja i u Futogu u Ulici Sonje Marinković. U Petrovaradinu kod „Pobede“ je planirano uklanjanje divljih deponija i to najpre na lokaciji Temerinski put broj 100, kod „Gasne stanice“ i na lokaciji Ulice Majke Jugovića, kod Malog Beograda.

Akcija će biti nastavljena u sredu, 8. septembra godine uklanjanjem divlje deponije na lokaciji Čerevićka skela, a dan kasnije, 9. septembra u Kaću, na lokaciji u Ulici Moše Pijade - ugao sa Ulicom Stefana Nemanje.

Deo sredstava za realizaciju ove akcije u iznosu od 5.092.584 dinara obezbedilo je Ministarstvo zaštite životne sredine za uklanjanje divljih deponija na sedam različitih lokacija u Kaću. Osim uklanjanja divljih deponija, cilj akcije je i da se podigne svest građana da otpad ne odlažu na divlje deponije, već da ga odlažu na za to propisana mesta.


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu