TESTO MESIM VRLO VEŠTO: Dodeljene nagrade na tradicionalnoj manifestaciji "Banatska testijada" (FOTO)

B.Grujić

07. 09. 2021. u 10:29

TRADICIONALNA manifestacija Banatska testijada, koju po 15. put organizuju žene iz udruženja Vredne ruke, održana je u selu Srpski Itebej u opštini Žitište, uz veliki broj učesnika i gostiju koji su uživali u tipično banatskim specijalitetima od testa, kao što su krofne, kiflice, uštipci, a organizovano je i takmičenje u kuvanju banatskog paprikaša sa knedlama od testa.

ТЕСТО МЕСИМ ВРЛО ВЕШТО: Додељене награде на традиционалној манифестацији Банатска тестијада (ФОТО)

Foto: A.Amižić

Za svoje specijalitete nagrađene su domaća ekipa Zlatka Miloševa iz Srpskog Itebeja, koja je osvojila prvo mesto, drugoplasirane su bile žene iz kluba Zavičaj iz Ravnog Topolovca, dok je bronzani pehar u vis podigla ekipa Laze Gverića iz Srpskog Itebeja.

Foto: A.Amižić

Najukusnije krofne umesile su Banaćanke iz mesta Torak, Saška Petrin iz Srpskog Itebeja bila im je uz rame, baš kao i trećeplasirana ekipa Udruženja žena Mladost iz Česterega.

Foto: A.Amižić

Priliku da pokažu šta su od svojih majki, baka i prabaka naučili kada je mešenje testa u pitanju imali su najmlađi, predškolci i učenici osnovnih škola iz Srpskog Itebeja i okolnih mesta, a svi zajedno uživali su u ukusnim slanim i slatkim specijalitetima od testa.

Foto: A.Amižić



BONUS VIDEO:

IDEJA ZA LETNjI IZLET: Kako da otputujete 150 godina u prošlost? Odgovor je u Struganiku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SPREMNE CISTERENE SA PIJAĆOM VODOM: Počinje popravka čeličnog rezervoara u Vrdniku