ULOŽENO VIŠE OD 19 MILIONA: Rekonstrukcija najvećeg objekata obdaništa u Trsteniku

S. BABOVIĆ

05. 09. 2021. u 10:31

VIŠE od 19 miliona dinara investirano je u rekonstrukciju najvećeg objekta obdaništa u Trsteniku-”Biseri 2” po projektu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, predočeno je prilikom obilaska predškolske ustanove ovog vikenda.

УЛОЖЕНО ВИШЕ ОД 19 МИЛИОНА: Реконструкција највећег објеката обданишта у Трстенику

Foto: OU Trstenik

Ministarka Marija Obradović napominje između ostalog, da je prioritet ministarstva na čijem je čelu podizanje kvaliteta života na lokalnom nivou i jednaki uslovi za odrastanje u celoj zemlji.

- Program “Partnerstvo za lokalni razvoj” kroz koji finansiramo rekonstrukciju krova i zamenu stolarije u ovom vrtiću u Trsteniku, koji se dugo nije sređivao, u svojoj osnovi je namenjen unapređenju postojeće infrastrukture na lokalu, podizanju kvaliteta života lokalnih zajednica i smanjenju odliva stanovništva-podvlači ministarka Marija Obradović - Za nas je važno da mladi ostaju i treba zaustaviti odlazak iz malih sredina, posebno u ovom kraju. Zato više treba da ulažemo u najmlađe, u predškolske ustanove, u ustanove prosvete, jer to je naša budućnost.

Na zgradi obdaništa “Biseri 2” gde prozori nisu menjani više od 40 godina, konačno se postavlja nova PVC spoljna stolarija, prozori i popravlja se veći deo krovne konstrukcije. Uz nova ulaganja ceo objekat biće energetski efikasniji. Prema rečima Milene Turk, predsednice opštine Trstenik, ova lokalna samouprava kontinuirano investira u ustanove predškolskog obrazovanja.

- MDULS uvek podržava projekte koji imaju za cilj pobošanje uslova života građana, a koje lokalne samouprave ne mogu same da finansiraju - ističe ministarka Obradović.

“Biseri 2” imaju kapaciteta za prijem oko 300 mališana u 12 radnih soba. Površina objekta je 1.040 kvadrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!