ZARAŽENA 21 OSOBA, U IZOLACIJI 35: Zahuktava se epidemija u Pirotskom okrugu

V.Ć.

02. 09. 2021. u 21:32

STRUČNjACI pirotskog ZZJZ danas su registrovali još 21 laboratorijski potvrđen slučaj kovid 19, a na testiranje su poslali 20 sumnjivih briseva grla i nosa.

ЗАРАЖЕНА 21 ОСОБА, У ИЗОЛАЦИЈИ 35: Захуктава се епидемија у Пиротском округу

Foto: V. Ćirić

Mera kućne izolacije naložena je u 35 slučajeva sa potvrđenim kontaktima.

Prema podacima pomenute zdravstvene ustanove koja prati situaciju u okrugu,  u Pirotu je devet zaraženih, u Beloj Palanci šest, u Babušnici ćetiri i Dimitrovgradu dve osobe. U kovid ambulanti u Pirotu obavljen je 131 pregled, od čega je 53 prvih, dok su ostali kontrolni pregledi. U Opštoj bolnici u Pirotu trenutno nema pacijenata sumnjivih na zarazu, dok je jedna osoba transportovana u kruševačku kovid bolnicu.

Od početka imunizacije u okrugu je dato 71.237 doza vakcina. Vakcinisan je 35.051 građanin od kojih je obe doze primilo 33.948, a trećom dozom cepljeno je 2.220 osoba. U odnosu na broj stanovnika starijih od 18 godina, obuhvat vakcinacijom u Pirotu je 52,1 odsto, u Dimitrovgradu 48,6 u Beloj Palanci 47,1 i na kraju u Babušnici gde procenat vakcinisanih iznosi 39,6 odsto.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti epidemiološku situaciju u okrugu procenjuje kao  nesigurnu sa tendencijom da pređe u nepovoljnu i apeluje  na ubrzanu vakcinaciju.  Cepiva ima dovoljno.

                                                                                                                         

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!