KAKO JE DISAO STARI PARAĆIN: Renomirani umetnik Boro Lekić obeležava pola veka rada

Z. Rašić

01. 09. 2021. u 15:14

JEDAN od najproduktivnijih slikara u Srbiji, Boro Lekić iz Paraćina, izložbom pod nazivom "Kako je disao stari Paraćin" obeležiće pola veka svog stvaralačkog rada, a početkom smatra svoju prvu samostalnu izložbu otvorenu daleke 1971. godine u nekadašnjoj menzi tadašnje Industrije tekstila "Branko Krsmanović".

КАКО ЈЕ ДИСАО СТАРИ ПАРАЋИН: Реномирани уметник Боро Лекић обележава пола века рада

Foto: Z. R.

Od tada, plod Lekićevog kreativnog rada čini više od 10.000 slika, najviše ulja na platnu. Kako je sam više puta isticao, nema zemlje u svetu koju nije ukrasila neka njegova slika.

Lekićeva omiljena tema je stari Paraćin, čime se bavi i izložba posvećena velikom jubileju, najavljena još prošle godine.

- Hoću da podsetim svoju generaciju kako je Paraćin nekada izgledao, a mlađoj generaciji da pokažem jer nije bila u prilici da to vidi – rekao je tada ovaj poznati slikar.

Izložba će biti otvorena u Galeriji Kulturnog centra u utorak, 7. septembra u 19 sati. U pitanju su veći formati, a motivi na njima su od 1959. godine i kasniji, budući da su se Lekićevi roditelji tada preselili u Paraćin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)