NAJVIŠE OBOLELIH U PIROTU I PALANCI: Tokom vikenda u Pirotskom okrugu još 30 novozaraženih

V. Ć.

30. 08. 2021. u 17:07

U DANE vikenda, pirotski ZZJZ registrovao je još 30 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19, a na testiranje je poslao 38 uzoraka briseva nosa i grla.

НАЈВИШЕ ОБОЛЕЛИХ У ПИРОТУ И ПАЛАНЦИ: Током викенда у Пиротском округу још 30 новозаражених

Foto: V. Ćirić

Među novozaraženim osobama, iz Pirota je 14, iz Bele Palanke 12, iz Babušnici 3. Ovog puta nije bilo zaraženih iz Dimitrovgrada, ali je registrovana jedna osoba iz Beograda, koja je ovde dobila prve simptome.

Prema podacima ZZJZ, od početka avgusta do danas ukupno je registrovano 267 novoobolelih od kovida, dok ih je tokom celog jula bilo 70. Drugim rečima u ovom mesecu se broj obolelih u okrugu se učetvorostručio u odnosu na prošli mesec, dok u drugoj polovini juna uopšte nije bilo obolelih.

U kovid ambulanti obavljeno je 148 pregleda, od kojih je 50 odsto prvih, a druga polovina su kontrolni pregledi. Mera kućne izolacije naložena je u 30 slučajeva. U Opštoj bolnici trenutno nema obolelih od kovida, ali su tri pacijenta sa područja okruga prebačena u kovid bolnicu u Kruševcu.

Inače, od početka imunizacije u okrugu je dato 69.958 doza vakcina . Ukupno je vakcinisano 34.904 građana,obe doze primilo je njih 33.792, a trećom dozom vakcinisano je 1.265 građana.

Stručnjaci Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu nesigurna sa tendencijom da postane nepovoljna i pozivaju na hitnu vakcinaciju jer cepiva ima dovoljno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)