LEPŠA VEZA POCERINE I MAČVE: Novi kilometri asfalta u šabačkom kraju

V.Mitrić

27. 08. 2021. u 00:06

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić posetio je Dobrić gde su u toku završni radovi na asfaltiranju deonice puta Dobrić – Lipolist u dužini od jednog kilometra. Vrednost radova je 7,5 miliona dinara, a radove finansira JP ,,Putevi Srbije“. Izvođač radova je PZP ,,Valjevo”.

ЛЕПША ВЕЗА ПОЦЕРИНЕ И МАЧВЕ: Нови километри асфалта у шабачком крају

Foto: V. Mitrić

 -Ono što je jako značajno je to da ovaj put predstavlja najbližu asfaltnu vezu koja spaja sela Pocerine sa Mačvom. Saobraćajnica je bila asfaltirana, ali u jako lošem stanju. Nije bilo dovoljno samo okrpiti rupe, nego smo uz pomoć naše države put presvukli novim asfaltom. Dobar put, na koji su meštani dugo čekali, od izuzetne je važnosti pre svega zbog vrednih domaćina, ali i mladih ljudi koji su ostali na selu - kazao je gradonačelnik Pajić.

Kroz Dobrić je urađen i nov put na deonici Šabac – Bogosavac – Dobrić – Culjković – Radovašnica u dužini od 19,2 kilometra koji je najavio i otvorio predsednik Aleksandar Vučić.

-Zahvaljujući podršci predsednika Vučića i ministara u Vladi RS teritorija grada Šapca biće umrežena novim putevima čime ispisujemo istoriju. U razgovoru sa meštanima Dobrića čuli smo njihove potrebe i nastojaćemo da ih ostvarimo. U narednom periodu u Dobriću i Bogosavcu biće urađeni ležeći policajci jer nam je bezbednost đaka na prvom mestu. Ovde nećemo stati. Obilazimo sva mesta na teritoriji grada Šapca i trudićemo se da izađemo u susret meštanima svih sela. Šabac će biti Grad budućnost - dodao je gradonačelnik Pajić.

Kako kaže Dragan Živković, predsednik Mesne zajednice Dobrić, prioriteti ove mesne zajednice su novi putevi.

-vOva ulica je izuzetno naseljena ljudima. Mnogo će značiti i meštanima Dobrića i Lipolista, jer spaja ova dva mesta. Prioriteti naše mesne zajednice su putevi i infrastruktura u vidu elektromreže - kazao je Dragan Živković.

Meštanin Dobrića, Brana Jocić, kaže da je nov asfalt ono na šta se dugo čekalo.

- Želeo bih da se zahvalim predsedniku Vučiću, gradonačelniku Šapca Aleksandru Pajiću i izvođačima radova Preduzeću za puteve ,,Valjevo” jer je put urađen izuzetno kvalitetno. Naša mesna zajednica će se truditi da Dobrić infrastrukturno napreduje - rekao je Brana Jocić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna