PRELEPA MANIFESTACIJA: Održana fijakerijada u Drenovcu (FOTO)

V.Mitrić

21. 08. 2021. u 18:31

ČETVRTA fijakerijada otvorena je na fudbalskom igralištu u Drenovcu, nadomak Šapca.

ПРЕЛЕПА МАНИФЕСТАЦИЈА: Одржана фијакеријада у Дреновцу (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Učestvovalo je više od 50 fijakera, a osim ljubitelja ovih plemenitih životinja iz šabačkog kraja, na drenovačku fijakerijadu stigli su i gosti iz Srema, Banata i Bačke. Svečanom otvaranju prisustvovali su pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

- Ministarstvo poljoprivrede uvek će podržati ovakve manifestacije. Veoma je bitno da se vratimo tradiciji i negujemo našu kulturu. Ovakve manifestacije su dobrodošle, a i ljudi su se uželeli druženja - rekao je Bogićević, pomoćnik ministra poljoprivrede.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da će grad nastaviti da podržava manifestacije koje neguju kulturu ovih krajeva.

- Šarm prošlosti i romantike danas je oživljen u Drenovcu gde je organizovana Četvrta fijakerijada sa ciljem da se sačuva kulturna baština i okupe svi ljubitelji konja i konjičkog sporta. Drenovac i dalje održava tradiciju negovanja konja, iako je sve manji broj domaćinstava koji se bave njihovim uzgajanjem. Ova manifestacija prilika je da se stariji sugrađani prisete prošlih vremena kada su ovakve pojave bile svakodnevne, ali i mogućnost da se mladi zabave i provozaju fijakerima - istakao je Pajić.

Nakon svečanog otvaranja drenovačke fijakerijade, usledila je parada fijakera kroz selo, kulturno-umetnički program i takmičenje fijakerista. Fijakerijadu su organizovali Savet mesne zajednice Drenovac uz podršku Turističke organizacije grada Šapca, a pod pokroviteljstvom Grada Šapca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)