STIGLA VODA U ŠEST MIONIČKIH SELA: Snabdevanje stabilizovano, cisterne pune glavni rezervoar (FOTO)

B. P.

18. 08. 2021. u 16:06

SNABDEVANjE vodom u mioničkim selima pogođenim sušom - Robaje, Mratišić, Osečenica, Bukovac, Golubac i Rajković je stabilizovano.

СТИГЛА ВОДА У ШЕСТ МИОНИЧКИХ СЕЛА: Снабдевање стабилизовано, цистерне пуне главни резервоар (ФОТО)

Foto: OU Mionica

Tri cisterne od 33 kubika svakodnevno pune glavni rezervoar na brdu Ćajinac, iz kog se vodom snabdeva ovih šest sela. Uz to, obezbeđeno je 40 rezervoara od po 1.000 litara vode za piće. Vojska Srbije Opštini Mionica uputila je tri cisterne od 3.000 litara, koje svakodnevno obilaze domaćinstva u selima ugroženim sušom.

Foto: OU Mionica

Obezbeđene su i dodatne količine vode za vodovod u Banji Vrujci i okolnim selima, tako što je na sistem priključen još jedan bunar. Uz to, dodatni bunar rasteretio je glavni vodovodni rezervoar, čime je stabilizovano snabdevanje vodom i same varošice Mionica.

- Nije bilo lako obezbediti vodu za sve Mioničane, jer je opština geografski razuđena, sela su udaljena jedno od drugog, a suša dugo traje – kaže Boban Janković, predsednik Opštine Mionica.

- Štab za vanredne situacije i sve službe biće u pripravnosti i narednih dana, a voda će i dalje biti dopremana cisternama i rezervoarima, sve dok vremenske prilike i izvorišta ne budu stabilizovana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije