BIĆE ULOŽENO VIŠE OD 350.000 EVRA: Rekonstrukcija centralne kuhinje za palanačke vrtiće

J. I.

18. 08. 2021. u 15:43

VIŠE od 350.000 evra biće uloženo u rekonstrukciju centralne kuhinje Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“, koja obrocima snabdeva sve dečije vrtiće na području opštine Smederevska Palanka.

БИЋЕ УЛОЖЕНО ВИШЕ ОД 350.000 ЕВРА: Реконструкција централне кухиње за паланачке вртиће

Foto: Opština Smederevska Palanka

Ova kuhinja, smeštena u objektu vrtića „Plavi čuperak“, koja priprema više od 2000 obroka dnevno, nije obnavljana od kako je napravljena, punih pedeset godina.

– Rekonstrukcijom centralne kuhinje, ulaganjem preko 40 miliona dinara, naši najmlađi sugrađani imaće jednu od najsavremenijih kuhinja u Srbiji. To podrazumeva izmenu kompletnog jelovnika i korišćenje novih metoda spremanja obroka – a to je korišćenje pare i drugih savremenih načina koji ne podrazumevaju upotrebu ulja, kaže predsednik opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen.
Nove nemačke i slovenačke mašine, takođe, omogućiće lakši i efikasniji rad
kuvarima, pekarima, nutricionistima i drugim radnicima koji rade u ovom objektu.
Osim kuhinje, biće rekonstruisana i vešernica u objektu „Plavog čuperka“.
– Uslovi u kojima se do sada radilo bili su veoma loši, ali zahvaljujući našim predanim radnicima, niko od nas roditelja to nijemogao da oseti. Zato ćemo i njima obezbediti nove industrijske mašine za pranje i sušenje veša, a prostor u kome rade ćemo kompletno srediti – napisao je predsednik opštine na svom profilu na internetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave