„DANI LUDAJE“ U KIKINDI: Pevaju Ceca, Zvonko Bogdan, „Riblja čorba“...

R. Šegrt

17. 08. 2021. u 19:19

NAJVEĆA turistička manifestacija Kikinde „Dani ludaje“ ove godine biće održana ranije nego ijednom za prethodnih 35 godina, od 9. do 12. septembra.

„ДАНИ ЛУДАЈЕ“ У КИКИНДИ: Певају Цеца, Звонко Богдан, „Рибља чорба“...

Foto R. Š.

Nekada je termin za takmičenje najtežih i najdužih plodova bundeva bio prvi vikend u oktobru, a sada je program pomeren za mesec dana ranije. Razlog je epidemiološka situacija i bojazan organizatora da mere protiv širenja korona virusa mogu da se pooštre.

Foto Grad Kikinda

Osim takmičenja odajivača najtežih i najdužih tikava, najavljeno je nekoliko koncerata najpopularnijih izvođača narodne, pop i rok, ali i klasične muzike. Od četvrtka do nedelje, na trgu u centru Kikinde, pevaće najpre operska diva Jadranka Jovanović, zatim će koncerte imati „Kerber“ i „Riblja čorba“, a kao najveća zvezda najavljena je Svetlana Ceca Ražnatović, koja će nastupiti u subotu uveče, na dan kada se održava centralni deo programa. U nedelju, kada se “Dani ludaje” završavaju, svoje pesme izvodiće Zvonko Bogdan.

Foto Grad Kikinda

Iz Turističke organizacije Kikinde najavljuju dolazak gostiju iz susednih zemalja, ali i proizvođače bundeva iz Mađarske. Na “Banatskom fruštuku”, kojim Kikinđani dočekuju posetioce, predstaviće se i drugi gradovi iz naše zemlje: Bor i Loznica, ali i Fažana iz Hrvatske, Lopare, Istočno Sarajevo.

Foto Grad Kikinda

- Očekujemo goste iz naše zemlje, kao i iz Rumunije. Na takmičenju za najteže i najduže ludaje trebalo bi da dođu proizvođači iz Mađarske. Promovisaćemo našu manifestaciju u drugim gradovima, ponovo u Novom Sadu, Beogradu, Zrenjaninu, ali i Subotici i prvi put u Boru – najavlila je Jamsina Milankov, direktorka Turističke organizacije Kikinde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije