LAKŠE DO 100.000 HEKTARA: Lokalna samouprava u Šapcu nastavlja uređenje atarskih, nekategorisanih puteva do njiva

V.Mitrić

18. 08. 2021. u 05:55

ZAMENIK gradonačelnika Šapca Blaža Knežević i v. d. direktora JP "Infrastruktura" Milica Pavlović su posetili šabačka sela Tabanović i Ševarice, u kojima je završeno pošljunčavanje ukupno 19 kilometara atarskih puteva.

ЛАКШЕ ДО 100.000 ХЕКТАРА: Локална самоуправа у Шапцу наставља уређење атарских, некатегорисаних путева до њива

Foto V. Mitrić

- Grad će nastaviti da brine i o selima, nijedna mesna zajednica neće biti zaboravljena, pa će mašine stići i do mesta u kojima nikada nisu bile - najavio je Knežević, dok je Milica Pavlović precizirala da u Tabanoviću, na primer, atarski put prolazi pored 100 hektara obradivog zemljišta kojem će domaćini sada znatno lakše moći da priđu.

Zadovoljni meštani kažu da na ovdašnjim, nekategorisanim trasama nekoliko decenija nije nasut nijedan kamen.

- Ljudi su jedva prolazili traktorima, a automobilima niko nije smeo ni da pokuša. Sada smo uspeli da popunimo rupe i bez rizika ćemo moći do svojih njiva. Zahvaljujemo Gradskoj upravi, a posebno koordinatoru za puteve u "Infrastrukturi" Nebojši Stojićeviću - ističe Svetislav Živanović iz Tabanovića.

Njegov komšija Petar Panić, precizirajući da ovde ništa nije rađeno još od 1977, kaže da su neretko morali da zaobilaznim putevima idu i po desetak kilometara, da bi iole bezbedno stigli do oranica.

- Na teritoriji Ševarice je pošljunčeno 12 kilometara atarskih i nekategorisanih puteva, od kojih neki nikada nisu imali ni ovakvu podlogu. Ranije je važilo pravilo da meštani skupljaju jednu trećinu novca, dok je dve trećine davala "Infrastruktura", a sada nam je sve urađeno potpuno besplatno. S obzirom na to da je ovo šljunak svih stanovnika Ševarica, uređeni su pravci za koje smo procenili da su bili u najlošijem stanju - kaže predsednik Saeta MZ Dragorad Đuričić.

* * * * * * *

U MAJURU KOD ŠAPCA ZABLISTALA TABANOVAČKA ULICA

DOČEKALI I NOVI ASFALT

Foto V. Mitrić

 

PRIVODI se kraju rekonstrukcija 1.200 metara Tabanovačke ulice u Majuru, na pravcu od Šapca ka Glušcima, a gradonačelnik dr Aleksandar Pajić (na slici u sredini) je - uz zadovoljstvo što će ova saobraćajnica konačno dobiti asfalt - najavio da će lokalna samouprava učiniti sve kako bi saradnju sa državom, kojom su već izuzetno zadovoljni, podigla na još viši nivo.

- Ovo je jedan od najfrekventnijih puteva ka našem gradu, a njime se dolazi i u Severozapadnu industrijsku zonu. Uređenjem ove trase, uz izgradnju auto-puta ka Rumi, novog mosta preko Save, te brze saobraćajnice do Loznice, stvorićemo uslove za dolazak još većeg broja investitora - kaže dr Pajić.

Dejan Ilić iz Majura, navodeći da ova ulica nije valjano sanirana čitavu deceniju, kaže da su sve dosadašnje lokalne garniture samo krpile rupe koje je svaka nova veća kiša nanovo otvarala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju