ORAO BELOREPAN ZAUSTAVIO PUTNIČKI VOZ: Nesvakidašnji događaj kod Železničke stanice u Somboru (FOTO)

Lj.P.

06. 08. 2021. u 17:17

ORAO belorepan naleteo je u petak na putnički voz, koji je saobraćao na relaciji Subotica-Sombor – Novi Sad, a zbog zadobijenih povreda, ptica je prevežena u Prihvatilište ZOO vrta na Paliću.

ОРАО БЕЛОРЕПАН ЗАУСТАВИО ПУТНИЧКИ ВОЗ: Несвакидашњи догађај код Железничке станице у Сомбору (ФОТО)

FOTO: PZZP

Dok je pomenuti voz prispevao u stanicu u Somboru, radnik železnice, skretničar je primetio da se na prednjem delu voza nalazi ogromna ptica. I sam se, verovatno našavši u čudu, odreagovao je vrlo savesno, i odmah zaustavio voz.

Radnici železnice su uspeli vrlo pažljivo da skinu pticu sa voza, a zatim su pozvali Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, čiji su stručnjaci preuzeli povređenu pticu.

FOTO: PZZP

Orao je usled naletanja na voz zadobio teže povrede na desnom krilu, i biće zbrinut u prihvatilištu Zoološkog vrta na Paliću, gde će mu se pružiti neophodna nega i lečenje.

U Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, zahvaljujući radnicima železnice na brzom i savesnom postupanju, kažu da ovakve situacije nisu česte, ali da se, ipak dešavaju.

FOTO: PZZP

Prema rečima Ilije Miljkovića iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, verovatno nije bio direktan sudar ptice i voza, i da je reč o mladom, ovogodišnjem orlu. Slična situacija se, kako kaže, dogodila prošle godine kod Bogojeb+va, kada je belorepan naleteo na voz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024