BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI U ZRENJANINSKOJ BOLNICI: Zdravlje građana na prvom mestu

B.Grujić

05. 08. 2021. u 15:52

AKCIJA u organizaciji Ministarstva zdravlja Srbije, u subotu 7. i nedelju 8. avgusta, koja će svoju realizaciju kroz besplatne preventivne preglede u Opštoj bolnici Đorđe Joanović u Zrenjaninu, za sve zainteresovane građane.

БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У ЗРЕЊАНИНСКОЈ БОЛНИЦИ:  Здравље грађана на првом месту

FOTO: Grad Zrenjanin

Kako poručuju iz zrenjaninske bolnice, pravo na pregled imaju i građani koji nisu zdravstveno osigurani, a dovoljno je samo poneti neki identifikacioni dokument, ličnu kartu, pasoš, vozačku dozvolu.

FOTO: Grad Zrenjanin

Pregledi će se vršiti u periodu 8 do 14 časova, u subotu uz opšti internistički pregled, merenje krvnog pritiska i EKG, na šalteru br.7 Specijalističke poliklinike, zatim pregled dermatologa, sa ranim otkrivanjem maligniteta kože, na šalteru br. 11, opšti oftalmološki pregled na šalteru br. 6, ultrazvuk abdomena i bubrega na šalteru radiologije, uz napomenu da se za ovaj pregled ne sme doručkovati i ne piti ništa, ni vodu, kao i ultrazvuk štitaste žlezde, na šalteru br. 8, uz laboratorijske analize krvi i merenja šećera u krvi.

Za nedelju, planirani su opšti internistički pregled, merenje krvnog pritiska i EKG-a, na šalteru br. 7 uz laboratorijske analize, kompletnu krvnu sliku i merenje šećera u krvi.

- Apelujemo na građane Zrenjanina, da su ovo prvi preventivni pregledi, a ne kontrole ranije otkrivenih bolesti - poručuju iz zrenjaninske bolnice, uz napomenu da je

neophodno  pridržavanje epidemioloških mera, nošenje maske i držanje distance od 2 metra.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)