KAMP VOJVOĐANSKIH RENDŽERA: Predstavnici 17 zaštićenih područja okupili se u Vršcu

J. J. Baljak

03. 08. 2021. u 14:52

POVODOM obeležavanja međunarodnog dana čuvara prirode, JKP „Drugi oktobar“ iz Vršca, kao upravljač predela izuzetnih odlika Vršačke planine, organizovao je jednodnevni kamp za čuvare prirode iz cele Vojvodine.

КАМП ВОЈВОЂАНСКИХ РЕНЏЕРА: Представници 17 заштићених подручја окупили се у Вршцу

foto: J. J. B.

U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine, u odmaralištu Crvenog krsta na Vršačkim planinama ugostili su 40 rendžera i predstavnika 17 zaštićenih područja iz cele Vojvodine, sa ciljem da se međusobno upoznaju i razmene iskustva.

To je bio treći put da se svi rendžeri okupljaju na jednom mestu, izuzev prošle godine, kada kamp nije održan zbog korone.

Tom prilikom je istaknuto i da je Pokrajinski zavod za zaštitu prirode uradio studiju kojom je podigao stepen zaštite Vršačkih planina sa lokalnog na regionalni nivo i spojio ih sa Malim ritom u jedno područje, kao što i u prirodi oni čine jednu celinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)