DOBRA VEST ZA LJUBITELJE TRUBE: Sabor će biti definitivno održan, ali uz bezbednosne mere

V. I.

29. 07. 2021. u 18:21

SABOR trubača u Guči i zvanično je u četvrtak dobio zeleno svetlo da može biti održan, ali uz posebne mere bezbednosti koje se tiču koroa virusa. Ovo je saopštio predsednik Opštine Lučani i Saborskog odbora Milivoje Dolović, napominjući da će dragačevska prestonica ugostiti saboraše na 60. jubilarnoj trubačkoj fešti od 13. do 15. avgusta.

ДОБРА ВЕСТ ЗА ЉУБИТЕЉЕ ТРУБЕ: Сабор ће бити дефинитивно одржан, али уз безбедносне мере

FOTO: V.I.

U saopštenju Dolovića stoji da će manifestacija biti obezbeđena sa dovoljnim brojem punktova na kojima će se kontrolisati i sprovoditi epidemiološke mere. Za ulazak u Guču biće potrebna potvrda o vakcinaciji ili potvrda o preležanom kovidu. Za one goste koji nemaju navedene potvrde, vršiće se testiranje antigenskim testom na licu mesta. Organizator Sabora u saradnji sa Domom zdravlja Lučani i Ministarstvom zdralja RS obezbediće dovoljne količine brzih antigenskih tesotva, a testiranje će sprovoditi radnici Doma zdravlja Lučani, uz pomoć kolega iz Čačka. 

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, nakon vanredne sednice Saveta Moravičkog okruga održane u Čačku, kazala je da „ljudi treba da shvate da će Sabor trubača u Guči ove godine biti drugačije organizovan u odnosu na prethodne godine“. Ona je dodala da je dogovoreno da Sabor treba da bude tako organizovan da postane primer i za druge manifestacije, odnosno, da se uvede “branjena zona“ u dužini od sedam kilometara, u kojoj će biti strogo kontrolisan pristup.

- Organizatori će revidirati planove, pa će u tu zonu biti omogućen ulaz vakcinisanim građanima i onima sa negativnim PCR testom, a biće postavljeni punktovi za testiranje nevakcinisanih brzim testovima, uz mogućnost vakcinacije na samom punktu – navodi se u saopštenju ministarke Obradović, koja je zaključila da “Guča neće biti ista kao ranije, da će pristup biti restriktivan i da, ako žele lepo da se provedu i uživaju, posetioci moraju da budu ozbiljni“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest