VIOLINE SVIRAJU POSLE TRUBAČA: Organizacionii odmor odlučio da se sabor u Pranjanima održava od 19. do 21. avgusta

V. I.

25. 05. 2021. u 16:08

ODMAH pošto je Saborski odbor u Guči odlučio da se trubačka fešta definitivno održava od 13. do 15. avgusta, i organizatori Sabora violinista odlučuli su da se ova svetkovina organizuje vikend kasnije, odnosno od 19. do 21. avgusta 2021, u Pranjanima.

ВИОЛИНЕ СВИРАЈУ ПОСЛЕ ТРУБАЧА: Организационии одмор одлучио да се сабор у Прањанима одржава од 19. до 21. августа

Foto: OO GM

Dejan Kovačević, predsednik Organizacionog odbora Sabora rekao je nakon prvog sastanka Odbora da se vakcinacija stanovništva obavlja u skladu sa preporukama i da se, kako na nivou opštine tako i na nivou Republike približavamo cilju, a to je kolektivna imunizacija do kraja maja. On je dodao da se očekuje da pandemija korona virusa u Srbiji tokom juna bude stavljena pod kontrolu, što će omogućiti i održavanje Sabora.

- Usvojili smo važne odluke za Sabor, akcenat je stavljen na kompletnu organizaciju, jer ako imamo u vidu da je prvi Sabor posetilo 50.000 ljudi, a ove godine očekujemo veći broj gostiju,  veoma je bitno da organizacioni deo odradimo besprekorno. Takođe, program Sabora je usvojen, biće iznenađenja i velikih imena, a ja pozivam sve građane Srbije da dođu u Pranjane, na treći, mogu da kažem tradicionalni Sabor violinista Srbije, da zaboravimo sve probleme i uživamo uz taktove violine – rekao je Kovačević.         

Petak 19. avgust  rezervisan je za takmičarski deo mladih violinista, dok će seniori gudala ukrstiti u subotu.  Prvog i poslednjeg saborskog dana biće organizovani koncerti a sva tri dana obeležiće  nastupi mnogih poznatih violinista. Budžet za organizaciju ovogodišnjeg Sabora je dva miliona dinara, a nosilac projekta je Kulturni centar Gornji Milanovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave