TARZAN BI IM POZAVIDEO: Hramovna slava u Međi okupila meštane u predivnom ambijentu

B.Grujić

27. 07. 2021. u 16:20

HRAMOVNA slava i ujedno i Mesne zajednice u selu Međa u opštini Žitište, održana je u okviru obeležavanja Sabora svetog Arhangela Gavrila, uz liturgiju i niz zabavno, sportskih i kulturnih dešavanja.

ТАРЗАН БИ ИМ ПОЗАВИДЕО: Храмовна слава у Међи окупила мештане у предивном амбијенту

foto: A.Amižić

U pravoslavnom hramu održana je svečana liturgija, a potom je rezan  slavski kolač koji je pripremio kum slave Rajko Vujović.

Uz turnir u basketu 3x3 na sportskom terenu, odigrana je fudbalska utakmica veterana Međe i onih koji su rođeni ovde, a sada žive u drugim.sredinama, kuvao se pileći paprikaš, a najbolji su priredili domaćini, ekipa Šampioni iz Međe, dok su brojni gosti uživali u predstavi Srpska posla, Amaterskog pozorišta Jovica Jelić iz Banatskog Karađorđeva i nastupima nekoliko kulturno umetničkih društava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)