PEHAR ODNEO STAMENI SARAJLIJA: U Novim Kozarcima kod Kikinde održano takmičenje najjačih ljudi Evrope (FOTO)

R.Š.

25. 07. 2021. u 13:56

BOSANSKI takmičar Damir Stroil pre sedam godina u ovom selu kod Kikinde praktično započeo svoju sportsku karijeru, a sada je član Lige šampiona.

ПЕХАР ОДНЕО СТАМЕНИ САРАЈЛИЈА: У Новим Козарцима код Кикинде одржано такмичење најјачих људи Европе (ФОТО)

FOTO: R.Š.

Gorostasni Bosanac Damir Stroil (33), visok 192 centimetara i težak 143 kilograma, vratio se u Nove Kozarce kod Kikinde, mesto u kojem je počela njegova sportska karijera, i osvojio titulu pobednika na 19. takmičenju “Strongmen Euro Kup” koje je u subotu uveče održano u ovom malom mestu. Pobednički pehar stameni mladić, titanske snage, sa sevara Banata odnosi kući u Sarajevo. Osim zadovoljstva koje donosi svaka pobeda, ovu prate i posebne emocije, jer ga uvek podseća na vreme od pre sedam godina kada je, baš na ovom mestu, započeo svoju borbu sa teretom. Od tada je nizao samo uspehe i upisao se na listu najjačih na svetu, u Ligu šampiona, gde je predstavnik BiH.

FOTO: R.Š.

- Novi Kozarci su odskočna daska za moju karijeru, jer sam ovde prvi put učestvovao na jednom velikom takmičenju. Pre sedam godina bila je izuzetno jaka konkurencija, takmičili su najjači iz Austrije, Poljske, Srbije, ali sam uspeo da zauzmem treće mesto. Ove godine peti put sam ovde, s posebnom zadovoljstvom, jer prošle godine zbog korona virusa kup nije održan. Za Kozarce me vežu posebne emocije i zato nisma mogao da odbijem poziv – rekao je Stroil, koji iz meseca u mesec ima takmičenja, tako da neprekidno trenira i vežba.

FOTO: R.Š.

Drugo mesto zauzeo je Jozef Tamaševski iz Poljske, treće njegov zemljak Micael Krzykula, četvrto Robert Teparceani iz Rumunije, koji je bio i najmlađi učesnik. Predstavnici Srbije Dragan Bogojević i Renato Repić osvojili peto i šesto mesto. Bogojević ne odustaje od nadmetanja već 19 godina, iako je, sa 55 godina života, odavno najstariji među snagatorima. Ipak se ne predaje.

FOTO: R.Š.

- Uvek sam pod stresom i to je otežavajuća okolnost za kvalitetan okršaj sa samim sobom i teretom. Ove godine posebno, jer su naposredno pred dolazak neki takmičari otkazali učešće. Jedan kolega iz Rumunije je doputovao, ali nije mogao da se takmiči zbog stomačenih tegoba. Treba se potruditi oko organizacije, sponzora i još biti fizički i psihički spremna. Iapk, zadoovljan sam kako je sve proteklo – priznao je Dragan Bogojević, koji je zajendo sa bratom Miodragom i pokrenuo ovo takmičenje.

FOTO: R.Š.

Šest takmičara u šest disciplina testiralo je snagu mišića, spretnost i izdržljivost tela i smirenost živaca. Ove godine publika je bila uz njih i uživala gledajući takmičare kako vuku kamion od 15 tona, nose po dva kofera težine 145 kilograma i podižu i u rukama drže teret od 25 kilograma. Na sreću, ni ovaj, kao ni prethodnih godina, niko se nije povredio. Organizatori su zaslužili visoku ocenu za takmičenje, kako od učensika tako i od publike.

PLANOVI

Održavanje “Strongmen Euro Kupa” u Novim Kozarcima, osim Bodi bilding kluba “Sloboda” svojski podržavaju i Mesna zajednica, brojni sponzori, kao i Grad Kikinda.

- Ponosni smo na Nove Kozarce koji su suepli da ovako dugo održe ovu sportsku manifestaciju prepoznatljivu u Evropi. Grad će i dalje podržavati ovo takmičenje i trudićemo se da naredne godine ovde dovedemo Ligu šampiona – obećao je Dragan Pecarski, član Gradskog veća Kikinde.

ODANA PUBLIKA

Takmičenje “Strongmen Euro Kup” u Novim Kozarcima uvek prati mnogobrojna publika. Kozarčani su dobri domaćini, poznati po tome što bodrenjem i aplauzima iskreno podržavaju takmičare. Ovo je vrlo posećen sportski događaj. Više publike ima nege na nekim utakmicama u Kikindi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri