APEL RODITELJIMA! Preko 1100 dece u Vranju imalo koronu, iz Doma zdravlja pozivaju na vakcinaciju

J. S.

22. 07. 2021. u 11:59

PODACI vranjskog Zdravstvenog cenra pokazuju da je u periodu od 30. marta 2020. do 21. jula 2021. godine u dečijoj Kovid ambulanti pri primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Zravstvenom centru Vranje, pregeledano je 13 560 deteta. Od tog broja na dalje lečenje upućeno je 358 dece. U istom periodu u dečijoj Kovid ambulanti regostrovano je 1125 deteta pozitivno na Kovid 19.

АПЕЛ РОДИТЕЉИМА! Преко 1100 деце у Врању имало корону, из Дома здравља позивају на вакцинацију

Foto: D. Ristić

Ove nedelje u Kovid ambulanti za decu u primarnoj zdravstvenoj zaštiti registrovano jedno dete pozitivno na Kovid 19.

- Ovim prilikom želim da se obratim našim majkama i očevima da svi oni koji imaju decu uzrasta od 12 do 15 godina i koja boluju od hroničnih bolesti, dijabetesa, sa urođenim srčanim manama, neurološkim oboljenjima, decu koja su gojazna, treba da svoju decu dovedu da prime vakcinu protiv Kovida 19. - uputila je apel upravnica Doma zdravlja Vranje, specijalista pedijatrije, dr Marina DŽikić.
Pre vakcinacije Fajzerovom vakcinom, potreban je pregled od strane pedijatra, lekara koji leči dete, i obavezna je saglanost koju potpisuju roditelji deteta. Nakon dobijanja izveštaja od pedijatra dete može da se vakciniše na glavnom vakcinalnom punktu u Sporstkoj hali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)