POSLE NEZAPAMĆENOG POMORA RIBE: Krivična prijava protiv vlasnika farme, osumnjičen da je ispuštao otpadne vode u Kolubaru

B. Puzović

20. 07. 2021. u 15:44

POLICIJA je podnela krivičnu prijavu protiv vlasnika farme, jer je osumnjičen da je ispuštanjem otpadnih voda direktno u reku Kolubaru u selu Radobić počinio zagađenje životne sredine, čime je prouzrokovao uništenje životinjskog sveta velikih razmera, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Mionici. Uz to, naglašeno je da su povodom trovanja velike količine ribe u Kolubari odmah preduzete radnje koje ne trpe odlaganje.

ПОСЛЕ НЕЗАПАМЋЕНОГ ПОМОРА РИБЕ: Кривична пријава против власника фарме, осумњичен да је испуштао отпадне воде у Колубару

Foto: G. Ž.

U Kolubari, nizvodno od Divaca kod Valjeva prema Slovcu, odnosno Lajkovcu, dogodio se pomor ribe nezapamćen u ovoj reci. Republički vodni inspektor Vesna Vujić utvrdila je da je osoka iz sabirnog bazena farme junadi u mioničkom selu Radobiću, koja je vlasništvo firme “Stočar” iz Uba, ispuštana u kanal koji u dužini od oko 1,4 kilometara vodi do reke Kolubare. U trenutku inspekcijskog pregleda, bilo je obustavljeno dalje ispuštanje osoke. Voda reke Kolubare, od uliva kanala, bila je tamne boje, sa prisutnim mirisom stočne osoke, koja potiče iz kanala.

- Uzeti su uzorci vode, uginule ribe, radi utvrđivanja uzroka uginuća – stoji u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Mionici. Trudićemo se da u kratkom roku preduzemo sve dokazne radnje radi utvrđivanja činjeničnog stanja i krivične odgovornosti prijavljenog, ili nekog drugog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!