VELIKA AKCIJA U PRNJAVORSKOM RIBNJAKU: Počele pripreme za uklanjanje uginule ribe

N.Đurić

18. 07. 2021. u 14:14

MADA je novom sudskom odlukom novoimenovani stečajni upravnik Nataša Kosić, čak četvrti za godinu dana pod stečajem, naložila za ponedeljak početak a u već u utorak završetak uklanjanje uginule ribe u prnjavorskom „Ribnjaku“, nesnosni smrad koji se sve više širi praktično je već i pre vremena zasukao rukave šestorice radnika pod ugovorom.

ВЕЛИКА АКЦИЈА У ПРЊАВОРСКОМ РИБЊАКУ: Почеле припреме за уклањање угинуле рибе

Foto: N. Đ.

Kako „Novosti“ saznaju, već u subotu nakon što su parkirani traktori i bageri, bukvalno preko noći, zbavili gorivo, počelo je krčenje zaraslih staza ribnjaka, kao i pripreme za kopanje rupa. Reč je o jamama u koje će, još se ne zna tačno koliko tona, biti zatrpana uginula riba. Da bi se posao propisno završio, za to je, uz naftu, nabavljeno i nešto više od tonu kreča.

- Startujemo od ponedeljak ujutro vađenjem uginule ribe na manjem bazenu blizu upravne zgrade. Odmah ćemo iskopati i rupe u koje ćemo staviti uginule ribe, posuti krečom i zatrpati. U utorak ćemo nastaviti u bazenima koji imaju više uginule ribe. Sve to nam je za 72 sata naložila nadležna inspekcija, koja ne računa vikend, pa verujemo da ćemo zadatak završiti u predviđenom roku-najavljuje stečajna upravnica Nataša Kosić.

DO GLIBA I KUPOVINE

U PRNjAVORU su sve glasnije priče da su sračunato propadanje i pljačka, stečajne i druge sudske zavrzlame, zapuštenost bazena i nehranjenje riba, očigledna namera „nekih moćnika“ da nekadašnji gigan srozaju do gliba i potom kupe za male pare. Inače, prnjavorski „Ribnjak“ je procenjen na 10,5 miliona maraka, sa 850 hektara vredne zemlje uz magistralni put Prnjavor-Derventa.

Radove će nadgledati inspekcija, a baš kao i uznemireni meštani, radnici ovog nekadašnjeg giganta poslati na biro za nezaposlemne, nadaju se da se sve neće završiti samo ukopom do sada uginule ribe.

Foto: N. Đ.

-Ništa nećemo promeniti ako samo odradimo posao za ono što se veće desilo. Moramo sprečiti dalju katastrofu i spasiti preostale tone ribe, otkopom kanala, dovodom tekuće vode, redovnim hranjenjem ribe koju nismo nahranili još od 2019. godine-poručuje Mladen Kitić, nekadašnji poslovođa proizvodnje, sada jedan od šestorice radnika na birou pod ugovorom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024