PRIJEM PRVIH PACIJENATA ZA ŠEST MESECI: Posle više od dve decenije Požarevljani će konačno dobiti novu zdravstvenu ustanovu

D. NOVKOVIĆ

20. 07. 2021. u 08:25

RADOVI na prenameni i opremanju nove bolničke zgrade u Požarevcu biće završeni u decembru, tako da se u januaru očekuje prijem prvih pacijenata.

ПРИЈЕМ ПРВИХ ПАЦИЈЕНАТА ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ: После више од две деценије Пожаревљани ће коначно добити нову здравствену установу

Foto D. Novković

Time će ova zgrada, čak 23 godine od početka njene gradnje, biti kompletno završena i stavljena u funkciju. Najbitniji radovi na prenameni i opremanju obavljeni su tokom četvorogodišnjeg projekta prekogranične saradnje sa Rumunijom, čija je vrednost 4.672.630 evra. Od toga, 85 odsto obezbedio je IPA fond, a ostalo grad Požarevac.

- U podrumu će se nalaziti laboratorija, patologija i centralna sterilizacija sa pratećim prostorom, a u prizemlju ambulante urgentne službe, ginekologije, hirurgije i urologije.

Na prvom spratu biće ginekologija sa porodilištem i neonatologijom, na drugom bolesnički deo, sobe hirurgije i urologije, dok će se na trećem nalaziti operativni blok sa intenzivnom i poluintenzivnom negom i pratećim službama - rekao je Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice.

Danko Nikolić, Foto D. Novković

U narednom periodu predstoji nabavka i opremanje prostora medicinskom opremom, kao i opremanje trafostanice. Nova bolnička zgrada, površine 9.000 kvadrata, koja se nalazi u krugu Opšte bolnice, počela je da se zida 1998. godine, kao porodilište za ceo Braničevski okrug, ali su nakon nekoliko godina radovi zaustavljeni zbog besparice.

Kasnije je odlučeno da se objekat iskoristi za novu bolnicu, pa se zato krenulo u završetak njegove izgradnje i prenamenu i opremanje prostorija.

STARA ZGRADA

POSLE preseljenja nekih odeljenja u novu zgradu, počeće obnova stare bolničke zgrade, koja će nakon toga predstavljati moderni zdravstveni objekat. Prema najavama direktora Nikolića, radovi na obnovi sprovodiće se preko Centra za javna ulaganja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna