KREATIVNOST ČLANOVA UDRUŽENJA SA POTEŠKOĆAMA U KRUŠEVCU: Fotografisali Kruševac, sad prave magnete (FOTO)

S.B.

16. 07. 2021. u 13:54

NEVEROVATNE fotografije napravili su sami mobilnim telefonom članovi Udruženja za decu i mlade sa smetnjama u razvoju “Osmeh na dlanu” i Udruženja za pomoć osobama sa autizmom iz Kruševca.

КРЕАТИВНОСТ ЧЛАНОВА УДРУЖЕЊА СА ПОТЕШКОЋАМА У КРУШЕВЦУ: Фотографисали Крушевац, сад праве магнете (ФОТО)

FOTO: S.B.

Prethodnih dana su “snimali” znamenitosti grada, potom su od otštampanih fotografija ove nedelje počeli da prave ukrasne magnete.

FOTO: S.B.

Za ceo projekat “Karavan kulture i sporta” dobili su podršku na konkursu Gradske uprave za implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade. Svetlana Ivanović, majka mladića sa Daunovim sindromom iz Udruženja “Osmeh na dlanu” svedoči za “Novosti” da članovi udruženja uživaju dok crtaju i boje, a da su naročito oduševljeni fotografisanjem.

FOTO: S.B.

- Svako od njih je napravio od 10 do 150 fotografija, iazbrali smo više od 100 - priča za “Novosti” neumorna Svetlana Ivanović, koja je vodila ovonedeljnu radionicu u AKC “Gnezdo”.

FOTO: S.B.

- Deca su nam slikala Bagdalu, Slobodište,portu Crkve Lazarice, Dino park, spomenike, skoro svaku crkvu ili manastir u Parku minijatura i još mnoge druge znamenitosti grada, koje će osvanuti na posebnim magnetima kao “pozdrav iz Kruševca”.

FOTO: S.B.

Ukoliko neko dete, mladić ili devojka imaju fizičkih prepreka da lepe fotografije na drvo - element budućeg magneta, tu su majke da pripomognu. Udruženje “Osmeh na dlanu”, čiji su članovi sa različitim stanjima, od lake ometenosti, mentalnih ili fizičkih poteškoća, poput cerebralne paralize, mišićne distrofije vole da se izražavaju kroz radionice.

To je slučaj i sa članovima udruženja koje okuplja decu i mlade sa autizmom. Predsednica ovog društva, Slađana Biserčić i sama majka autističnog mladića kaže da se neretko dešava autistična deca budu izrazito talentovana za umetnost.

FOTO: S.B.

- Ujedno su radionice i divna šansa da se oni druže, budu sa drugom decom i pored radionica, vodimo ih na izlete, imamo razne aktivnosti - kaže Slađana.

Ovi divni kreativni Kruševljani poručuju da će uskoro biti na Jastrepcu, gde će pokušati da oslikavaju sve lepote ove planine. Očekuje ih i radionica izrade suvenira od stakla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U KIKINDI PONOVO GREJU STANOVE: „Toplana“ uključila kotlove