ČAMDŽIJE U „NISKOM STARTU“: Počinje 27. „Drinska regata“ u Bajinoj Bašti

N. J.

14. 07. 2021. u 12:18

SVE je spremno za najveći balkanski karneval na vodi, Drinska regata u Bajinoj Bašti trajaće od danas do 18. jula, a centralni događaj, spust čamcima i splavovima od Perućca do Rogačice biće upriličen poslednjeg dana tradicionalne manifestacije.

ЧАМЏИЈЕ У „НИСКОМ СТАРТУ“: Почиње 27. „Дринска регата“ у Бајиној Башти

Foto: Drinska regata

Masovna žurka na vodi okupiće nekoliko desetina hiljada posetilaca sa svih meridijana.

Prvog dana Drinske regate, na šetalištu u centru Bajine Bašte otvoren je Sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakije.
Tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe biće održano sutra u Perućcu, pored reke Vrelo. Posetioce na izletištu Rača očekuju koncerti Aca Pejovića (17.7) i Dženana Lončarevića (16.7).
Poslednjeg dana, nakon spusta Drinom, u večernjim časovima na izletištu Rača biće upriličen „Most fest“. Ovaj put pred publikom će se naći Toni Cetinski i duet Ivane Peters i Đorđa Davida.
- Prošle godine regate nije bilo, ljudi su željni zabave i stvaranja novih uspomena. Na startu regate očekujemo oko 10.000 čamaca. Cene smeštaja su od 800 do 4. 800 dinara, u zavisnosti od lokacije i nivoa uređenosti apartmana  - naglasio je Siniša Spasojević, iz Turističke organizacije Bajina Bašta.
Drinska regata je najstarija i najmasovnija manifestacija na reci Drini, ove godine održava se 27. put, a na obalama reke okupiće se nekoliko desetina hiljada posetilaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!