ČISTE TRI JEZERA ZA ZDRAVU VODU! Kapitalna investicija na izvorištu Zvezdan u Trsteniku vredna 19,5 miliona dinara

S. BABOVIĆ

13. 07. 2021. u 05:55

VELIKI radovi na čišćenju sva tri jezera izvorišta Zvezdan u Trsteniku počeli su ovih dana kako bi se obezbedila sigurna zdrava pijaća voda za sve korisnike opštinskog vodovoda.

ЧИСТЕ ТРИ ЈЕЗЕРА  ЗА ЗДРАВУ ВОДУ! Капитална инвестиција на изворишту Звездан у Трстенику вредна 19,5 милиона динара

Foto OU

Investicija vredna 19,5 miliona dinara izdvojena je iz budžeta Trstenika, a radovi su povereni Vodoprivrednom preduzeću Ćupija.

- Čišćenje jezera, dva infiltraciona i jedno taložno, obavljaju se na svakih pet godina, kako nalažu standardi Zavoda za javno zdravlje i to je naša obaveza kako bi garantovali kvalitet zdrave pijaće vode - napominje Milena Turk, predsednica Oštine Trstenik.

U JKP "Komstan" kažu da je trenutno podzemlje bogato vodom i da je period idealan za izvođenje složenih radova. Poremećaje u vodosnabdevanju se ne očekuju, budući da izvorište Prnjavor zadovoljava potrebe korisnika.

- Radimo izmuljavanje uzvodno od zahvata, ali i uklanjanje rastinja na perifernim kosinama, reč je o osnovnim radovima na čišćenju - navodi Miladin Gavrić, direktor Vodoprivrednog preduzeća Ćuprija.

Prethodnih godina investicije u bolje vodosnabdevanje u Trsteniku bile su značajne.

Stvoreni su uslovi za razvoj izvorišta Zvezdan, sa još dva jezera i dva drena. Od kapitalnih projekata završena je obnova 17,5 kilometara vodovoda, šest kilometara magistralnog cevovoda kapaciteta 120 litara u sekundi, sistem istočne radne zone od 2,5 kilometra.

 

PROVERA Obilazak radova na čišćenju, Foto OU

Na mreži 20.000 stanovnika

Vodovodnom mrežom sada je pokriveno oko 20.000 stanovnika, dok se za trstenička naselja sa oko 12.500 stanovnika sa leve strane Zapadne Morave očekuje priključenje na akumulaciju Ćelije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)