MUŠKARAC POZVAO CENTRALU I REKAO DA JE POSTAVLJENA BOMBA: Zgrada suda u Novom Sadu danas ponovo evakuisana zbog dojave o bombi

LJ.P.

12. 07. 2021. u 13:23

ZGRADA pravosudnih organa u Novom Sadu, danas je evakuisana zbog dojave o postavljenoj bombi, za koju se ispostavilo da je bila lažna. Muški glas je kako je za „Novosti“ kazala Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, u 11.15 časova pozvo telefonsku centralu suda i rekao da je u zgradi postavljena bomba.

МУШКАРАЦ ПОЗВАО ЦЕНТРАЛУ И РЕКАО ДА ЈЕ ПОСТАВЉЕНА БОМБА: Зграда суда у Новом Саду данас поново евакуисана због дојаве о бомби

Novosti

Zaposleni i stranke su odmah napustili zgradu a policija je obavila kontradiverzioni pregled, te su zaposleni i stranke, posle 13 časova mogli da se vrate unutra.

Prethodnih meseci, novosadska Palata pravde je nekoliko puta evakuisana zbog dojava o postavljenoj bombi, za koje se srećom, utvrdilo da su bile lažne. Ova, današnja je je deseta od početka godine, a prethodni put je zgrada evakuisana 8. jula kada je žena preko telefona rekla da je eksplozivna naprava postavljena na trećem spratu. Ni tada, kao i u ranijim slučajevima srećom, nikakva eksplozivna naprava nije bila pronađena.

Zbog dojava, svaki put se prekidaju suđenja, a zaposleni i stranke napuštaju zgrade dok se ne obavi kontradiverzioni pregled. U ovoj zgradi su smešteni Apelacioni, Viši, Osnovni i Privredni sud, kao i Apelaciono, Više i Osnovno javno tužilaštvo.

Krajem maja, novosadska policija je u saradnji sa kolegama iz Subotice uhapsila Z.B. (47) iz Subotice osumnjičenog za izazivanje panike i nereda. Sumnja se da je on, 25. maja, telefonom pozvao centralu Osnovnog suda u Novom Sadu i lažno ih obavestio da je u podrumu te zgrade postavljena bomba.

Policija je, protivdiverzionim pregledom utvrdila da se u zgradi suda ne nalazi nikakva eksplozivna naprava, a operativnim radom identifikovala je osumnjičenog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)