PREOSTALO JOŠ 339 INDEKSA: Novosadski Fakultet tehničkih nauka upisalo 2.345 brucoša

Lj. P.

10. 07. 2021. u 10:58

U PRVOM upisnom roku školske 2021/22. godine na neki od ukupno 29 studijskih programa osnovnih studija na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu upisalo se 2.345 brucoša. Preostalo je još 339 slobodnih mesta i to 59 čije će se školovanje finansirati iz budžeta i 280 samofinansirajućih.

ПРЕОСТАЛО ЈОШ 339 ИНДЕКСА: Новосадски Факултет техничких наука уписало 2.345 бруцоша

Foto: FTN

Želju da polaže prijemni ispit, a potom studira na jednom od 29 studijskih programa koji se izvode u okviru osnovnih akademskih i strukovnih studija na Fakultetu tehničkih nauka izrazilo je 2.900 kandidata. Kao i prošle godine, najveći broj njih 92,2 odsto iskoristilo je priliku da se na Konkurs prijavi elektronskim putem i imali su jedinstvenu mogućnost da odaberu pet studijskih programa – tzv. “Pet želja” čime su sebi obezbedili konkurisanje na više budžetskih mesta.

Nakon perioda prijava usledili su prijemni ispiti koji su se održavali u tri dana u velikom broju prostorija Fakulteta, uključujući i Naučno-tehnološki park.

Od 6. do 9. jula je bio upis za one kandidate koji su položili prijemni ispit, a prvog dana su se upisivali kandidati koji su po osnovnoj želji rangirani u okviru kvote za budžet, a drugog i trećeg dana organizovane su prozivke za sve ostale kandidate. Poslednjeg dana održana je generalna prozivka neupisanih kandidata za upis na preostala mesta.

Budući akademci koja su položila odgovarajući prijemni ispit na nekom drugom fakultetu (sa minimalno osvojenih 14 bodova), mogu se upisati na studijske programe na FTN-u na kojima je ostalo slobodnih mesta. Upis će se za ove kandidate održati 12. i 13. jula od 8 do 12 časova.
Fakultet tehničkih nauka, kako ističu u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi, kao i do sada nastavlja tradiciju najbolje organizovanih upisnih aktivnosti koje, sa glavnim koordinatorom za organizovanje i sprovođenje prijemnog ispita doc. dr Zoranom Ovcinom, zajednički realizuju Studentska služba, IT služba, Marketing služba sa studentima okupljenim u Marketing tim i Tehnička služba uz podršku Uprave Fakulteta tehničkih nauka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)