OAZA NA 77 ARI: U čačanskoj atenici nedavno završena rekonstrukcija mosta, a naselje uskoro dobija i park

V. I.

12. 07. 2021. u 12:08

ZAVRŠENA je rekonstrukcija mosta na Ateničkoj reci, u Ulici dr Dragiše Mišovića. Radovi su obuhvatili postavljanje nove ploče sa pešačkim stazama, ojačani su stubovi, urađeni novi prilazi ka mostu, kao i nova ograda, a uređeno je i korito reke.

ОАЗА НА 77 АРИ: У чачанској атеници недавно завршена реконструкција моста, а насеље ускоро добија и парк

Foto Arhiva

JP "Putevi Srbije" su za ovu investiciju izdvojili 30 miliona dinara.

- Naravno, razmišljali smo o bezbednosti u saobraćaju, prevashodno mališana koji pohađaju OŠ "Sveti Sava". Pribegli smo rešenju da pešački prelaz, zbog bezbednosti pešaka, bude pomeren prema gradu, a izgrađen je trotoar sa obe strane ulice. Sada deca, a i svi ostali meštani ovog kraja mogu bezbedno da prelaze preko ove prometne saobraćajnice - rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović prilikom obilaska rekonstruisanog mosta.

UREĐIVANjE Park pored crkve Svete Marine, Foto Arhiva

Pored mosta, Atenica će uskoro dobiti i novi park, a radovi na izgradnji su u toku. Park se prostire na 77 ari, odmah pored Crkve Svete Marine. Radove izvode radnici čačanskih preduzeća "Transport Pridvorica" i "Vibet", a iz gradske kase je opredeljeno 36 miliona dinara za izgradnju parka i 28 miliona dinara za pribavljanje u javnu svojinu zemljišta i objekata.

- Ovaj velelepni park krasiće prostor kod Crkve Svete Marine. Namenjen je svim meštanima, ali u sadržajima, od kojih su neki već postavljeni, sigurno će najviše uživati deca. Žitelji čačanskih mesnih zajednica "Sveti Sava", "Atenica" i "Kulinovci" uveliko iščekuju kraj radova, kako bi ovu divnu oazu koristili za odmor i zabavu - rekao je Todorović.

Gradonačelnik je istakao da će tokom ove godine biti rekonstruisana i Osnovna škola "Sveti Sava", kao i da je u planu da se pored nje izgradi kružni tok.

DO KRAJA MESECA

Sa svim svojim sadržajima, a to su šetačke staze, klupe, platoi za igru i zabavu dece, teretana, kao i učionica na otvorenom, česma i parking, očekuje se da park bude završen do crkvene slave, tj. praznika Svete Marine, 30. jula ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)