REKONSTRUKCIJA ZGRADE KOJA JE GODINAMA NAPUŠTENA: Nekadašnja škola postaje stambeno poslovni objekat

B. G.

08. 07. 2021. u 14:16

ZGRADA u Ulici Nikole Pašića br. 5 u Zrenjaninu, koja godinama stoji prazna i napuštena, a pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture, biće obnovljena i pretvorena u moderan stambeno poslovni objekat.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ КОЈА ЈЕ ГОДИНАМА НАПУШТЕНА: Некадашња школа постаје стамбено пословни објекат

FOTO: Grad Zrenjanin

Ovih dana u toku je javna prezentacija urbanističkog projekta urbanističko-arhitektonske razrade lokacije zgrade koja je izgrađena 1912.-te godine, u kojoj se više od šest decenija nalazila osnovna škola Žarko Zrenjanin, a zatim i poslovno sedište nekadašnje uspešne kompanije ,,Medivet" iz Zrenjanina.

Za potrebe ove kompanije, nakon što je škola iseljena, renoviranje je trajalo od 1989.-te do 1992.-ge godine.

Zgrada je u stilu secesije, a prema podacima Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Zrenjaninu, grad je 1912. godine, zbog rasta broja učenika i malog kapaciteta postojećih škola, odlučio da u nekadašnjoj Opovačkoj četvrti, sagradi novu, ugaonu jednospratnu građevinu visokog partera sa nepravilnom osnovom u obliku ćiriličnog slova p.

Planiranom rekonstrukcijom i adaptacijom, zgrada će dobiti jedan poslovni prostor površine 260 kvadratnih metara i 14 stambenih jedinica, prosečne neto površine 102 kvadrata. Tri stana će se nalazati u prizemlju, sedam na prvom spratu i četiri u potkrovlju, sa ukupno 18 parking mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri