NOVA DOZA DONACIJA: Požarevljani nastavljaju da brinu o bolnici koja "pokriva" Braničevski okrug

D. NOVKOVIĆ

02. 07. 2021. u 19:07

LOKALNA samouprava nastavlja da pomaže Opštoj bolnici u Požarevcu, u kojoj se leče pacijenti sa teritorije čitavog Braničevskog okruga.

НОВА ДОЗА ДОНАЦИЈА: Пожаревљани настављају да брину о болници која покрива Браничевски округ

Foto GU Požarevac

Najnoviju donaciju čine dva aparata za iskašljavanje, ukupne vrednosti 855.000 dinara, kao i 850 bebi-paketa za koje je izdvojeno tri miliona i 160.000 dinara. U ovim paketima, koji se doniraju već tri godine, nalaze se potrepštine za bebe do šest meseci starosti.

Osim toga, Grad je izdvojio još milion i 884.000 dinara za nabavku sistema kojima se razvodi kiseonik, te takozvane kiseonične glave.

- Bolnica je od Ministarstva zdravlja dobila i skener čija vrednost premašuje 49 miliona dinara, pa ćemo za njega uskoro izgraditi posebnu prostoriju - kaže direktor pomenute medicinske ustanove dr Danko Nikolić, napominjući da se, paralelno sa opremanjem, radi i na infrastrukturi.

U toku je asfaltiranje parkinga ispred Upravne zgrade, a samo što nije započela i sanacija kolovoza u bolničkom dvorištu. Potrebno je opremiti i trafostanicu za novu bolničku zgradu, što će lokalna samouprava pomoći sa 34 miliona dinara.

Istovremeno, gradonačelnik Saša Pavlović kaže da je za rekonstrukciju stare bolničke zgrade izdvojeno više od 50 miliona dinara, a pomenuo je i podršku Grada pri realizaciji projekta za unapređenje zdravstvenog sistema u okviru prekogranične saradnje sa Rumunijom, za koji je tokom minule četiri godine izdvojeno 120 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)