POSLE SKORO GODINU DANA U CENTRU KRUŠEVCA: Pogledajte kako izgleda kompletno obnovljen Trg kosovskih junaka(VIDEO)

S. BABOVIĆ

27. 06. 2021. u 23:26

SKORO godinu dana trajala je potpuna rekonstrukcija Trga kosovskih junaka u Kruševcu, a rezultat je novih 20.000 kvadrata javnog prostora gde je jedini stari element, simbol grada, Spomenik kosovskim junacima.

ПОСЛЕ СКОРО ГОДИНУ ДАНА У ЦЕНТРУ КРУШЕВЦА: Погледајте како изгледа комплетно обновљен Трг косовских јунака(ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Sve drugo izmenjeno je na Trgu, ali i ispod njega, budući da je urađena potpuno nova tolovodna, vodovodna i kanalizaciona infrastruktura. Postavljene su nove kocke, klupe s obe strane trga, nova su autobuska stajališta, posađene mladice, a kako je ranije rečeno, na nešto manje od 2.500 kvadrata duž pešačkih deonica biće i zelene površine.

Ispred zgrade gde su sedišta oba suda i tužilaštava, napravljena je fontana iz tri celine, a ispred spomenika gde su bile prepoznatiljve žardinjere sa cvećem, nova fontana koja se proteže duže celog pešačkog ostrva. Osim što je u boji, okružena je dekorativnim zvučnicima, iz kojih je, bar večeras, puštana muzika kvalitetnija nego u većini kafića u Kruševcu. Duž Trga, čija je rekonstrukcija iznosila oko 380 miliona dinara, postavljeno je novo osvetljenje, a delimično su rekonstruisane i stare fontane u nizu kod Doma sindikata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja