„TRI PRIČE“ AKADEMSKIH UMETNIKA: U Paraćinu večeras otvorena izložba troje autora različitih izraza

Z. Rašić

19. 06. 2021. u 22:40

SLIKE i skulpture od keramike troje akademskih umetnika - iz Užica, Pančeva i Trebinja, čine tri priče jedinstvene izložbe upravo tog naziva – „Tri priče“, koja je otvorena večeras u galeriji paraćinskog Kulturnog centra.

„ТРИ ПРИЧЕ“ АКАДЕМСКИХ УМЕТНИКА: У Параћину вечерас отворена изложба троје аутора различитих израза

Foto: Z.Rašić

 Ova ustanova kulture očigledno pokušava da nadoknadi izgubljeno u doba korone, pa je za kratko vreme zahtevnoj publici priredila serijal kvalitetnih izložbi. „Priče“ su tako stigle nakon postavke fotografija, a zatim postera poznatog srpskog dizajnera Slavomira Stojanovića Futra.

Foto: Z.Rašić

 

 Večerašnjem svečanom otvaranju prisustvovali su i autori. Jelena Tijanić Savić je iz Užica, diplomirala je zidno slikarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, radi kao likovni pedagog, a poznata je po učešću u izradi mozaika na Sabornoj crkvi u Beogradu. Paraćinskoj publici predstavila se slikama  sa večno inspirativnom temom žene i ljubavi.

Takođe akademski slikar Dražen Milić, iz Trebinja, pokretač je Međunarodne umetničke kolonije „Kolo“. U Paraćinu je izložio impresivna ulja na platnu eksplozivnih boja i jakog kolorita, dok je diplomirana keramičarka Marija Stanojlović, iz Pančeva, predstavila svoje skulpture u prostoru na postamentima, ali i na zidovima, obrađujući prevashodno čoveka, odnosno portret.

„Tr priče“ u paraćinskoj galeriji KC ostaće do 8. jula, kada će ih zameniti izložba kaligrafije.

Foto: Z.Rašić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati