PLETENICA JOJ DODIRUJE PETE: "Rekord" Milene Lukić iz Jagodine - neguje kosu od 160 centimetara

Zorica Gligorijević

13. 06. 2021. u 07:13

MILENA Lukić (32), rodom iz Jagodine, koja sa suprugom Dobricom od 2007. godine živi u Batočini, ima najdužu kosu u Srbiji. Visoka je 167 centimetara, a kosa joj je kraća samo sedam centimetara.

ПЛЕТЕНИЦА ЈОЈ ДОДИРУЈЕ ПЕТЕ: Рекорд Милене Лукић из Јагодине - негује косу од 160 центиметара

Milena Lukić ispred vodoskoka u Jagodini / Foto Z. Gligorijević

Na Saboru "Prođoh Levač, prođoh Šumadiju" poslednjih šest godina zaredom, ne računajući prošlu godinu, kada nije održan, pobeđivala je u kategoriji najduža pletenica.

DUGU kosu ima odmalena, mada bi se povremeno ošišala kratko. Od 2012. počela je samo da skraćuje vrhove, da joj ne bi "procvetali". Kosa joj je talasasta, pa deluje kraće, ali dok je pere ona gazi po njoj.

- Održavanje ovako duge kose je veoma teško. Naročito zimi, kada je perem jednom do dva puta nedeljno. Uvek moram da stojim u tuš-kabini da bih je oprala. Potrebno mi je sat i po do dva sata. Dok sam koristila obične šampone, bila mi je teška i jedva sam izdržala da je ne ošišam. Srećom, od kada sam pronašla prirodni šampon od melema i prirodne melem kapi, kosa mi je lepršava, laka i glatka. Dugo sam tragala i za četkom, pošto su pucale dok se češljam. Muž mi je često govorio da ne može da zaradi samo za moje četke - šali se Milena, i dodaje da je veoma ponosna na svoju kosu.

Milena na Saboru / Privatna arhiva

NEKADA bi je bolele ruke dok se češlja, jer i to traje sat vremena. Neretko bi plakala. Suprug bi je bodrio, ponekad bi joj oprao kosu, očešljao, pa čak i spleo pletenicu. Njegova ideja je bila i da se takmiči na levačkom saboru.

- Kosa mi je duža od krojačkog centimetra od 150 centimetra. Iako drugim devojkama kosu mere od temena, a meni mere od potiljka i centimetar opet ne može tačno da izmeri dužinu. Ne ljutim se, jer niko ne može da mi parira. Najponosnija sam kada posetioci dođu da se fotografišu sa mnom. Ipak, najjači utisak sa Sabora na mene je ostavio jedan novinar koji me je pitao da li imam puno udvarača i da li ću da se udam kad završim školu. Delujem mladoliko i još kada obučem narodnu nošnju, niko ne može da mi proceni godine...

PONUDE

KADA se pre pet godina takmičila na Saboru, preko "Fejsbuka" joj je od jednog udruženja stigla poruka da bi mogla da donira kosu za decu koja boluju od karcinoma. Pošto je shvatila da nije reč o ozbiljnom udruženju, odbila je ponudu, a onda su od njih počele da joj stižu neprimerene poruke.

- Nisam razmišljala o donaciji kose, ali kada bi stvarno trebalo nekom detetu, odsekla bih deo kose i poklonila bih mu. Meni bi kosa ponovo porasla. Od frizera nisam dobila nijednu ponudu za otkup kose, ali ne postoji cena za koju bih to uradila - kaže Milena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN BEZ KUPOVINE: Da li ste spremni da se na 24 časa oslobodite potrošačke logike?