SLOŽNI SAMO OKO JUNAKA SA KOŠARA: Još jedno burno zasedanje lokalnog parlamenta u Surdulici ogolilo nepremostiv jaz

J. STOJKOVIĆ

12. 06. 2021. u 07:26

POSLEDNjU sednicu Skupštine opštine u Surdulici su obeležili rasprava oko snimanja zasedanja i ignorisanje svih predloga opozicije.

СЛОЖНИ САМО ОКО ЈУНАКА СА КОШАРА: Још једно бурно заседање локалног парламента у Сурдулици оголило непремостив јаз

Detalj sa sednice Skupštine opštine / Foto J. Stojković

Sve je počelo kada su predstavnici opozicije - odbornici Srpske napredne stranke - odbili da isključe mobilni telefon kojim, inače, snimaju izlaganja svojih odbornika, što je dovelo do toga da rukovodstvo Skupštine i odbornici vladajuće većine iz Socijalističke partije Srbije napuste sednicu.

I nastavak, koji je usledio posle smirivanja strasti, nije protekao u boljoj atmosferi, jer je niz predloga za dopunu dnevnog reda, kao i amandmana na izmenu budžeta - koje su izneli naprednjaci - odbijen kao po automatizmu.

- Nažalost, skupštinska većina koju imaju socijalisti nije prihvatila baš ništa, osim što su na jedvite jade, uz tesnu većinu zahvaljujući nekolicini savesnih odbornika, pristali da neke ulice dobiju imena po ljudima koji su to i te kako zaslužili, a reč je o junacima stradalim na Košarama - objašnjava šef odborničke grupe SNS Igor Kostić.

Izostale su, međutim, rasprave o "ekonomskoj propasti Surdulice", odlasku mladih, ulaganju u industrijsku zonu, formiranju komisije za kontrolu tokova novca u FK Radnik, raspisivanju izbora u mesnim zajednicima, rešavanju problema otpada i deponije, energetskoj efikasnosti, pomoći zdravstvenim radnicima...

- Ovu lokalnu vlast to ne zanima. S obzirom na to da mi imamo jednog odbornika manje, oni donose odluke na štetu svih žitelja Surdulice, a u korist nekoliko porodica i ljudi. Inače, sednica je počela incidentima jer je predsednik Skupštine tražio da uklonimo mobilni telefon kojim snimamo izlaganja, a završilo se tako što su sa zasedanja isključili našeg odbornika koji nije želeo da postupi po naređenju i ukunuli mu pravo glasa - tvrdi Kostić.

Predsednik Skupštine Zoran Mitić nije odgovarao na pozive novinara, a ostali odbornici nisu želeli da komentarišu situaciju na sednici.

Podsetimo, u surduličkom lokalnom parlamentu, u kojem ima 35 odborničkih mesta, 18 pripada socijalistima, a 17 naprednjacima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!