IZ LAZAREVCA NI OPRAVDANJE: Izgradnja novog gradskog trga u Leskovcu kasni već pola godine, a završena je jedva trećina posla

I. MITIĆ

08. 06. 2021. u 06:21

NI posle šestomesečnog kašnjenja, nema pomaka u izgradnji novog centralnog trga u Leskovcu, pa raste nezadovoljstvo ne samo među građanima koji kruže oko ograđenog gradilišta, već i kod čelnika lokalne samouprave.

ИЗ ЛАЗАРЕВЦА НИ ОПРАВДАЊЕ: Изградња новог градског трга у Лесковцу касни већ пола године, а завршена је једва трећина посла

Foto I. Mitrić

Reagovao je i JP "Urbanizam i izgradnja", kojem je poveren nadzor nad radovima koji se tek sporadično odvijaju.

U Gradu kažu da lazarevačkoj firmi "Bauvezen" konstantno ukazuju na probleme, ali ni na jedan od takvih dopisa nije stigao čak ni odgovor, što ocenjuju kao - neprimereno.

Foto I. Mitrić

Podsetimo, i izgradnja novog trga u Leskovcu je počela u novembru 2019, a rok za završetak posla je bio godinu dana. Nažalost, posle šestomesečnog kašnjenja, urađeno je tek oko 37 odsto planiranog posla vrednog gotovo 223 miliona dinara.

- Neophodno je da obezbedite kontinuirano i pravovremeno finansijsko ulaganje i reagovanje u nabavci materijala i opreme, sa ujednačenom dinamikom kvalitetnog izvođenja radova, a sve sa ciljem podizanja slike i renomea gradilišta i što skorijeg završetka radova - poruke su koje Leskovčani šalju preduzeću u Lazarevcu. U dopisu se naglašava i da je, imajući u vidu dinamiku izvođenja, teško predvideti konačan završetak radova.

Leskovac, pritom, ovaj projekat finansira kreditnim sredstvima, a izvođaču na vreme isplaćuje sve izvedene radove. "Bauvezenu", zbog kašnjenja, preti i maksimalna kazna od pet odsto vrednosti ugovorenog posla. Ukupan iznos, kako je više puta naglašeno, neće biti isplaćen dok se radovi ne završe, a nadzorni organi ne potvrde ugovoreni kvalitet.

PROJEKAT

CENTRALNI trg u Leskovcu će na oko 8.600 kvadrata imati pozornicu, parternu fontanu, osnovu za pilon, urbani mobilijar i osvetljenje, te zelene površine sa drvoredima.

Ugrađuje se 7.700 kvadrata granitnih i više od 1.400 kvadrata behaton ploča, a deo posla je i uređenje 2.700 kvadratnih metara trotoara u Bulevaru oslobođenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda