POSTELJINA I SREDSTVA ZA HIGIJENU: U humanitarnoj akciji skupljena oprema za dečje odeljenje Opšte bolnice u Subotici

J.L.

01. 06. 2021. u 18:30

U HUMANITARNOJ akciji koju su organizovale grupe „Za Suboticu svim srcem“ i „Anđeli severa“ iz Bačke Topole sakupljena je veća količina posteljine i sanitetskog materijala koji su danas donirani dečjem odeljenju Opšte bolnice u Subotici.

ПОСТЕЉИНА И СРЕДСТВА ЗА ХИГИЈЕНУ: У хуманитарној акцији скупљена опрема за дечје одељење Опште болнице у Суботици

Foto: J.L.

Uz posteljinu tu su i sredstva za ličnu higijenu i čišćenje prostorija, pelene i sve druge stvari koje su potrebne dečjem odeljenju. Akcija je trajala mesec i po dana, odazvali su se brojni građani.

Inicijator akcije je udruženje „Anđeli severa“ , čiji su članovi sa svojom decom boravili na Odeljenju pedijatrije i odlučili da pomognu.

- Znamo koliko je svaka pomoć značajna i zato smo se sada odlučili za ovaj vid pomoći. Među onim što je potrebno dečjem odeljenju su i aparati koje, nažalost, ovog puta nismo mogli da obezbedimo, ali imamo obećanje Fondacije NJKV Katarine Karađorđević da će ona obezbediti taj deo – dodaje Dejana Draškić iz udruženja „Anđeli severa“.

U Odeljenja neonatlogije trenutno je jedanaest beba dok na Odeljenju pedijatrije leži sedam mališana.

- Prethodna donacija je našla svoje mesto na našim odeljenjima, a tako će biti i ovoga puta. Raduje nas što će donacijabiti još, to je oprema koja se stalno koristi na odeljenju i to je za odeljenje koje se bavi intenzivom potrošna roba, zato nam je jako značajna – ističe dr Branka Milisavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)