POSTELJINA I SREDSTVA ZA HIGIJENU: U humanitarnoj akciji skupljena oprema za dečje odeljenje Opšte bolnice u Subotici

J.L.

01. 06. 2021. u 18:30

U HUMANITARNOJ akciji koju su organizovale grupe „Za Suboticu svim srcem“ i „Anđeli severa“ iz Bačke Topole sakupljena je veća količina posteljine i sanitetskog materijala koji su danas donirani dečjem odeljenju Opšte bolnice u Subotici.

ПОСТЕЉИНА И СРЕДСТВА ЗА ХИГИЈЕНУ: У хуманитарној акцији скупљена опрема за дечје одељење Опште болнице у Суботици

Foto: J.L.

Uz posteljinu tu su i sredstva za ličnu higijenu i čišćenje prostorija, pelene i sve druge stvari koje su potrebne dečjem odeljenju. Akcija je trajala mesec i po dana, odazvali su se brojni građani.

Inicijator akcije je udruženje „Anđeli severa“ , čiji su članovi sa svojom decom boravili na Odeljenju pedijatrije i odlučili da pomognu.

- Znamo koliko je svaka pomoć značajna i zato smo se sada odlučili za ovaj vid pomoći. Među onim što je potrebno dečjem odeljenju su i aparati koje, nažalost, ovog puta nismo mogli da obezbedimo, ali imamo obećanje Fondacije NjKV Katarine Karađorđević da će ona obezbediti taj deo – dodaje Dejana Draškić iz udruženja „Anđeli severa“.

U Odeljenja neonatlogije trenutno je jedanaest beba dok na Odeljenju pedijatrije leži sedam mališana.

- Prethodna donacija je našla svoje mesto na našim odeljenjima, a tako će biti i ovoga puta. Raduje nas što će donacijabiti još, to je oprema koja se stalno koristi na odeljenju i to je za odeljenje koje se bavi intenzivom potrošna roba, zato nam je jako značajna – ističe dr Branka Milisavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni