FARMERIMA 152 MILIONA DINARA: Subvencije za 104 banatska gazdinstva

Tanjug

01. 06. 2021. u 15:33

POKRAJINSKI sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas farmerima u Banatskom Dvoru ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi, saopštila je Vlada Vojvodine.

ФАРМЕРИМА 152 МИЛИОНА ДИНАРА: Субвенције за 104 банатска газдинства

Foto Tanjug

Ukupna vrednost ove donacije za 104 ugovora je preko 152 miliona dinara, od čega Sekretarijat daje 90 miliona, navodi se u saopštenju.

-Cilj ovog konkursa je opremanje govedarskih, svinjarskih, ovčarskih, kozarskih i živinarskih farmi, zatim nabavka opreme za hlađenje i skladištenje mleka, kao i opreme za pripremu, rukovanje i distribuciju koncentrovane i kabaste hrane na gazdinstvu. Nadam se da će svi korisnici subvencija ova sredstva iskoristiti kako bi unapredili i modernizovali svoje farme, a samim tim i povećali proizvodnju, poručio je Božić.

Božić je ugovore dodelio tokom posete poljoprivrednom gazdinstvu Milorada Trivunovića koji ima živinarsku farmu sa 70.000 pilića i redovni je korisnik sredstava na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Pokrajinski sekretar je naveo da je maksimalan iznos sredstava koji se dodeljuje po jednom ugovoru dva miliona dinara, i da Skeretarijat finansira do 70 odsto investicije.

Naglasio je da Sekretarijat ovim konkursom naročito podstiče poljoprivrednike mlađe od 40 godina i žene koje su potpisale 43 ugovora.

-Želja nam je da podižemo standarde u područjima sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, a buduće konkurse ćemo kreirati na osnovu iskustava sa terena i sugestija dobijenih u razgovoru sa poljoprivrednicima, istakao je Božić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna