NEDIMOVIĆ U ZRENJANINU: 100 hiljada evra za Mihajlovo

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

28. 05. 2021. u 16:55

POTPREDSEDNIK Vlade Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, zajedno sa Pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo Čedomirom Božićem, u poseti domaćinstvu Tot Ernea u selu Mihajlovo kod Zrenjanina, istakao je da je ovo selo za 2020. godinu od države dobilo blizu 100 hiljada evra subvencija, što je za mesto sa oko 700 duša, sasvim pristojna cifra.

НЕДИМОВИЋ У ЗРЕЊАНИНУ: 100 хиљада евра за Михајлово

Foto: Grad Zrenjanin

 - Isplatili smo, bukvalno, sve subvencije, osim jedne koja je sporna, zbog pogrešnog upisa u trezoru, ali i to ćemo ispraviti već u ponedeljak - istakao je ministar i dodao da je, u razgovoru s meštanima, saznao da ima imovinsko-pravnih problema, koji su u vezi sa restitucijom, koji će takođe biti rešeni.

Foto: Grad Zrenjanin


Pokrajinski sekretar Čedomir Božić, istakao je značaj konkursa,  koji je ove godine bio 100 miliona dinara, a trebao bi da bude i značajno veći, uz dobru saradnju sa lokalnom samoupravom u Zrenjaninu i zajednički obilazak atara sela Mihajlovo, sa predstavnicima JVP "Vode Vojvodine" i sagledavanje mogućnosti za uređenje kanalske mreže. 

Domaćin ministru Nedimoviću, Erne Tot, je jedan od  brojnih poljoprivrednika iz Mihajlova, koji razvija mešovitu, ratarsku, povrtarsku i stočarsku, proizvodnju na površini od 250 hektara, u čemu mu pomažu dvojica sinova. 

SEJALICA I PRSKALICA 6 MILIONA

 - Dobili smo podsticaje u iznosu od 70 odsto, za mlađe od 40 godina, gde je konkurisao sin, uz 50 posto republičkih subvencija i nabavili automatsku sejalicu i prskalicu, a bez kvalitetne mehanizacije nema ni kvalitetne proizvodnje, ni dobrih rezultata - kaže Erne Tot.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)