MAJSKA NAGRADA OTIŠLA U ZRENJANIN: Gradonačelniku najviše društveno-sportsko priznanje Sportskog saveza Srbije

B.G.

28. 05. 2021. u 17:46

GRADONAČELNIK Zrenjanina Simo Salapura, dobitnik je Majske nagrade za 2021. godinu, najvišeg društveno-sportskog priznanja koje dodeljuje Sportski savez Srbije, koje su mu, na svečanosti u Narodnoj skupštini Srbije, uručili predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i član Upravnog odbora Sreten Damjanović, u prisustvu ministra Vanje Udovičića.

МАЈСКА НАГРАДА ОТИШЛА У ЗРЕЊАНИН: Градоначелнику највише друштвено-спортско признање Спортског савеза Србије

Foto: Grad Zrenjanin

Zahvaljujući se na izuzetnom priznanju, gradonačelnik Salapura naglasio je da majska nagrada pripada svim sportistima Zrenjanina, jer bez njihovih rezultata i dometa ne bi bilo moguće poneti titulu Evropski grad sporta.

-  Sportska istorija i tradicija Zrenjanina sve govore, četrnaest klubova je starije od jednog veka, osnivač modernih Olimpijskih igara rođen je u Zrenjaninu, 22 olimpijske medalje, najstarija sportska dvorana na ovim prostorima, prva i jedina titula u košarci u nekom gradu u Srbiji van Beograda, muzej sporta, velik broj klubova i sportista, besplatno korišćenje sportskih objekata, samo su neki reperi - naglasio je Salapura i dodao da je Zrenjanin prvi grad u Srbiji koji je poneo laskavo evropsko priznanje u oblasti sporta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)